Zvezdnik MotoGP, po poškodbi pred tremi meseci, znova na motorju

Avtor prispevka: , objavljeno 14. januarja 2022 .

Zdravstveno stanje zvezdnika MotoGP, Marca Marqueza, se je po poškodbi očesnega živca pred tremi meseci izboljšalo, tako da se je vrnil na motokros motor.

Dirkač Honde je pri treningu padel in poškodoval očesni živec, zaradi česar je nekaj časa videl dvojno, podobno kot leta 2011, ko je bila njegova kariera dirkača prvič močno ogrožena.

Španec je dobro okreval in operacija ni bila potrebna, po pregledu v ponedeljek pa je osemkratni svetovni prvak že sedel na motor za motokros in z bratom Alexom opravil prvi trening.

“Zelo sem vesel,” je povedal Španec. “Po treh zakompliciranih mesecih sem se v zadnjem začel počutiti boljše. Upošteval sem nasvet Dr. Sáncheza Dalmaua, ki mi je pomagal že v 2011, zato sem zdaj že lahko spet vozil motokros, kjer sem se lani tudi poškodoval. “

https://twitter.com/marcmarquez93/status/1481697378717609991

Marquez upa, da bo povsem okreval do začetka zimskih testiranj, ki bodo februarja v Maleziji, pred tem pa bo nekaj krogov odpeljal tudi na cestnih motociklih.

“Veselim se naslednjega koraka pri okrevanju, kar je vrnitev na dirkalno stezo. Poškodba se je prikradla ravno, ko se je zdelo, da se stvari vračajo na svoje mesto, zato moram še naprej upoštevati nasvet zdravnikov, da se lahko hitreje vrnem k polnemu zdravju. Rad bi se udeležil testiranj v Maleziji, toda najprej moram odpeljati nekaj krogov na stezi, ter oceniti, kako se počutim, preden se odločimo za potek okrevanja naprej.”

Za dirkačem Honde je nekaj težkih sezon, saj je na prvi dirki sezone 2020 zlomil roko, zaradi komplikacij pri cepljenju pa je potreboval celo tri operacije, pri eni so mu na mesto zloma presadili kost. Marquez je v 2021 izpustil prvi dve dirki in nato zmagal na treh, na koncu pa kljub izpuščenim štirim dirkam ter štirim odstopom sezono končal kot najvišje uvrščeni dirkač Honde.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj