Zvezde evropskega speedwaya v Lendavi

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2015 .

Sobotna dirka (start ob 18.uri), ki bo na spidvejski oval v Rekracijskem centru Petišovci pri Lendavi privabila dirkače, ki trenutno sodijo v sam vrh evropskega spidveja. Med vozniki iz devetih držav, ki se bodo na t.i. Euro Challenge dirki borili za sedem mest, ki zagotavljajo sodelovanje v seriji štirih finalnih dirkah Evropskega prvenstva posameznikov (SEC), pa bo tudi Aleksander Čonda, voznik domačega Speedway Teama Lendava.

Speedway pa bo v ospredju dogajanja v Lendavi že v petek, ko bo ob 16 uri v Petišovcih najprej na sporedu uradni trening, nato pa se bo dogajanje preselilo v središče Lendave. Tam bomo ob 20 uri na ploščadi pred restavracijo Bella Venezia namreč priča še predstavitvi voznikov, ki bodo na voljo tudi za podpisovanje avtogramov in seveda fotografiranje z njimi. To pa še ni vse, saj domači motoristični klub Moto Club Lindau v sklopu svoje obletnice in novega sodelovanja s ST Lendava po sobotni dirki v RC Petišovci organizira še rock koncert.

Z vsemi aktivnostmi verjetno najglasnejši konec tedna v Sloveniji pa bo imel rdečo nit seveda v spidveju, saj že hiter pogled na startno listo pojasni, zakaj se več nihče ne čudi, da je večina Lendavskih turističnih kapacitet zasedena, napovedani pa so tudi avtobusi z gledalci iz sosednje Madžarske in celo iz Poljske. Nič čudnega, da bo v tem času zato Lendavo in okoliške kraje obiskalo tudi blizu 50 akreditiranih novinarjev iz vse Evrope.

Vozniki iz Poljske, Češke, Švedske, Danske, Ukrajine, Francije, Latvije in Rusije, ki so v glavnem že na poti v Lendavo pa sodijo po letošnjih rezultatih kvalifikacij za Svetovno prvenstvo celo med najboljših 40 voznikov sveta! In videti takšne mojstre na delu, pa še to na domačem ovalu, resnično ne velja zamuditi, saj se bodo predstavili nekdanji svetovni mladinski prvaki, evropski mladinski prvaki, evropski članski prvaki in celo aktualni svetovni prvak do 21 let, Poljak Piotr Pawlicki.

Slednji je svoje mojstrstvo pred kratkim dokazoval tudi v hrvaškem Goričanu, kjer se je v drugi krog SP uvrstil brez izgubljene točke. Le eno manj pa si je na isti dirki privozil njegov brat Przemyslaw, ki ga bomo prav tako videli v Lendavi. Kam v tej konkurenci sodi Aleksander Čonda je težko reči, zato bodimo zadovoljni z vsako točko in izkušnjo, ki jo bo s tem pridobil. Morda pa mu le uspe presenetiti in na domačem ovalu, ki so ga v tem tednu sicer povsem prenovili, pripelje celo do vrhunske uvrstitve.

Urnik dogajanja:
Petek, 29.05.2015
16h Trening voznikov, RC Petišovci
20h Predstavitev in avtogrami, Ploščad Bella Venezia, Lendava

Sobota, 30.05.2015
18h Dirka European Challenge
po dirki – Rock koncert, Moto Club Lindau

Startna lista voznikov:
1. Kenneth Bjerre, Dan
2. Jesper B.Monberg Dan
3. Piotr Pawlicki Pol
4. Andzejs Lebedevs Lat
5. Grigoriy Laguta Rus
6. Krzysztof Jablonski Pol
7. Linus Sundstroem Šve
8. Václav Milik Češ
9. Artem Laguta Rus
10. Kasts Puodzuks Lat
11. Przemyslaw Pawlicki Pol
12. Aleksander Čonda SLO
13. Hans Andersen Dan
14. Piotr Protasiewicz Pol
15. Leon Madsen Dan
16. Tomasz Jedrzejak Pol
17. David Bellego Fra
18. Andriy Karpov Ukr

2 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
2
0
Radi bi slišali tvoje mnenje, prosim napiši komentar!x
()
x