Znan seznam prijavljenih za GHD Gorjanci

Avtor prispevka: , objavljeno 3. septembra 2013 .

Organizatorji gorsko hitrostne dirke Gorjanci so danes objavili seznam prijavljenih dirkačev. Letos je le ta nekoliko okrnjen, predvsem kar se tiče slovenskih dirkačev, pri čemer naj bi šlo po besedah predsednika organizacijskega odbora Viktorja Levca, za objektivne razloge.

Za dirko v Gorjancih se je prijavilo 66 dirkačev, od tega je trideset Slovencev, organizatorji pa menijo, da je do tega prišlo zaradi natrpane sezone. Letos namreč, bodo v mesecu dni potekale kar štiri dirke za državno prvenstvo.

Kljub majhnemu številu nastopajočih pa gre za kvalitetno zasedbo, kot so tudi zapisali na uradni spletni strani GHD Gorjanci. Prijavljenih je enajst formul oziroma prototipov, v njih pa bodo sedeli znani in izkušeni dirkači. Eden izmed njih je Vaclav Janik, lanskoletni zmagovalec in nekdanji evropski prvak. Nastopil bo tudi zmagovalec dirke v Ilirski Bistrici Miloš Beneš, pa Federico Liber, zmagovalec letošnje dirke v Lučinah.

Od Slovencev lahko najvišje uvrstitve pričakujemo od Aleša Preka, Marjana Smrdelja ter Milana Bubniča, najhitrejšim dirkačem in dirkalnikom pa bodo družbo delali seveda tudi starodobniki. Teh bo na štartu devetnajst.

Levec je na tiskovni konferenci dejal, da si želijo v športnem društvo SA-I v prihodnjih letih progo na Gorjance podaljšati na 5 kilometrov, zagotoviti ustrezno asfaltno podlago ter odbojne ograde, ki bi povečale varnost dirkačev in gledalcev. Dirka bi tako lahko konkurirala tudi za evropsko prvenstvo gorko hitrostnih dirk.

Pogovor pa je na koncu seveda nanesel tudi na denar. Levec je povedal, da je težko uravnovesiti odhodke in prihodke, vsaj tretjino dohodka pa prinesejo gledalci, zato sta skupaj z direktorjem GHD Gorjanci Samom Golobičem pozvala vse ljubitelje dirkanja, da si dirkaški spektakel ogledajo v čimvečjem številu.

Seznam prijav za GHD Gorjanci

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

10 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje