Znan je datum predstavitve Ferrarijevega F1 dirkalnika 2024

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2023 .

Moštvo Ferrari je kot prvo izmed ekip F1 sporočilo datum predstavitve njihovega dirkalnika sezone 2024.

Ekipa iz Maranella bo dirkalnik, ki je v proizvodnji pod šifro 676, za razlik od zadnjih nekaj sezon, predstavilo dan pred Valentinovim, torej trinajstega februarja.

Na predstavitvi bomo izvedeli tudi uradno ime novega izzivalca, naslednika SF-23, po besedah šefa ekipe, Frederica Vasseurja pa so se za 24 ur zgodnejšo predstavitev odločili zato, da bodo do prvih testiranj imeli nekoliko več časa. “Testiranja so na sporedu nekoliko prej, kot lani, zato je kar velik izziv vse pripraviti pravočasno. Zato nismo imeli druge možnosti, poleg tega pa mislim, da bo 14. februarja nekaj drugih moštev predstavljalo svoje dirkalnike. Bo pa velik izziv dirkalnik pripraviti do Barhajna.”

Za ekipo bosta še naprej vozila Charles Leclerc in Carlos Sainz, Vasseur pa pravi, da so pred sezono 2023 zastavili previsoka pričakovanja, te napake pa letos ne nameravajo ponoviti. “Navijačem mi ni treba obljubiti ničesar, zato je najboljše, da se osredotočimo na svoje delo. Največje božično darilo zanje bo, če se izkažemo v mesecu marcu, ne letos za božič. Božično darilo je le polno obljub, teh pa ne želimo dajati,” je povedal Vasseur, ki je pohvalil izboljšanje v drugi polovici sezone. “Do Monze smo preživljali šest težkih mesecev, nato pa smo dobro odgovorili nanje. To pomeni, da kot ekipa delamo dobro.”

Foto: HB Press

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj