Zmagovalec Vettel navijačem Ferrarija ne zameri žvižgov

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2013 .

 

Sebastian Vettel je bil po zmagi za VN Italije v Monzi na stopničkah za zmagovalce izžvižgan s strani gledalcev, naklonjenih Ferrariju. Toda Nemca to ni ganilo, žvižge je vzel kot znak, da je svoje delo v Monzi opravil zelo dobro.

“Vsekakor lahko slišiš razliko, če tu v Monzi ne zmagaš v rdečem kombinezonu,” je povedal Vettel. “Kljub temu pa je to zelo lepo, saj če te izžvižgajo, to pomeni, da si se dobro odrezal in premagal fante v rdečem. Ponosni smo na to.

Leta 2008 sem bil presenečen, saj sem zmagal v italjanskem moštvu s Ferrarijevimi motorji, zato je bila atmosfera fantastična. 2011 sem bil presenečen nad drugačnim sprejemom, letos pa sem to pričakoval. Že ko sem po dirki peljal nazaj proti garažam sem dejal, da bolj ko nas bodo izžvižgali, boljši smo bili. Nič jim ne zamerim. Radi imajo Ferrari.”

Red Bullu v Monzi že po navadi ne gre najbolje, zato so bili pred dirko nekoliko pesimistični. Še najbolj previden je bil tehnični direktor Adrian Newey. “Bil je tako presenečen, kot mi ostali. Prepričan je bil, da bomo ta konec tedna le poskušali omejiti škodo. Dejal sem mu, da če to tako izgleda, želim do konca sezone še veliko škode,” je dodal Vettel.