Zmago smo zapravili na kvalifikacijah

Avtor prispevka: , objavljeno 28. julija 2013 .

 

Kimi Raikkonen je dejal, da je z drugim mestom na madžarski Veliki nagradi zadovoljen, čeprav je prepričan, da bi lahko dosegli še boljši rezultat, če ne bi imeli težav na kvalifikacijah. Finec je dirko začel s šestega mesta, potem pa je spretno izkoristil svoj dirkalnik in varčeval z gumami, tako da je moral v bokse le dvakrat. S tem je uspel prehiteti tekmece, ki so med dirko opravili tri postanke.

Toda zaradi postanka manj je v zadnjih krogih vozil na popolnoma obrabljenih gumah iz ozadja pa ga je napadal Sebastian Vettel. Nemec je v četrtem zavoju poskušal mimo Finca v Lotusu, a se Red Bullovemu dirkaču ni izšlo.

“Kar naprej si ob sobotah otežujem svoje delo in danes smo znova plačali ceno za to. Proti koncu je bilo s Sebom zelo tesno, a se je kljub vsemu dobro končalo in osvojili smo pomembne točke za prvenstvo. Vedel sem, da bo šlo na tesno, pravzaprav pa nisem nikoli dvomil, da ga lahko zadržim za sabo, saj sem bil v zadnjem sektorju zelo hiter. Kot ekipa smo danes delovali dobro in za nas se je vse razpletlo dokaj ugodno,” je po dirki povedal Raikkonen, ki se je z doseženim drugim mestom v skupnem seštevku zavihtel na drugo mesto pred Fernanda Alonsa. Za vodilnim Vettlom zaostaja 38 točk.

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish