Petrucci v Le Mansu slavil zmago, Marquez prvič do stopničk

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2020 .

Danilo Petrucci je zmagovalec dirke za VN Francije v Le Mansu, do prvih stopničk pa je po izjemni vožnji prišel Alex Marquez. Na stopničkah je šampanjec okusil tudi Pol Espargaro.

Dirka se je začela na mokri stezi, spolzka proga pa je že v prvem krogu terjala prvo žrtev. Valentino Rossi je zdrsnil v tretjem zavoju, pri čemer bi ga skoraj povozila Joan Mir in Maverick Vinales. Padlemu dirkaču Yamahe sta se izognila z vožnjo skozi izletno cono, zaradi česar sta izgubila precej mest.

Vodstvo je prevzel Danilo Petrucci, pred Andreo Doviziosom ter Jackom Millerjem, Fabio Quartararo pa je zdrsnil na šesto mesto.

V četrtem krogu je Cal Crutchlow našel pot mimo Quartararoja, Alex Rins pa je prehitel Pola Espargaroja za četrto mesto.

Vodilni v točkovanju prvenstva je izgubil še eno mesto pred koncem kroga, nato pa se je zapletel se z Miguelom Oliveiro. Kar je izkoristil Alex Marquez in se prebil na osmo mesto.

22. krogov pred koncem je Quartararo padel že na deseto mesto, na čelu kolone pa so se naprej vodili trije Ducatiji, ki so se uspeli odlepiti od Rinsa na Suzukiju.

Šesti krog je Quartararoju prinesel izgubo še enega mesta, Rins pa je na sušeči stezi začel zmanjševati zaostanek za Millerjem na tretjem mestu.

Marquez je s Hondo medtem napredoval na sedmo mesto, s čimer se mu je obetala dobra uvrstitev v težkih pogojih.

V desetem krogu je padel Bradley Smith s čimer je Quartararo napredoval do desetega mesta, Petrucci pa je še vedno vodil pred Doviziosom in Millerjem, ter Rinsom.

Marquez je v enajstem krogu začel pritiskati na Crutchlowa na šestem mestu, Quartararo pa je mesto izgubil proti Johann Zarcu.

Rins je 15 krogov pred koncem z najhitrejšimi krogi že ujel vodilne Ducatije, s petega mesta pa se mu je približeval tudi Espargaro.

V trinajstem krogu je Rins napadel in za trenutek prehitel Millerja, ki je tretje mesto prevzel nazaj.

V 14. krogu je odstopil Tito Rabat, Marquez pa se je prebil mimo Crutchlowa za šesto mesto po nekaj najhitrejših krogih pa je povsem ujel tudi Espargaroja na petem mestu.

V 18.  krogu je padel Crutchlow, v ospredju pa je vodstvo prevzel Dovizioso, ki se je nekaj zavojev kasneje moral braniti pred napadom Petruccija.

Oba sta bila malce počasna na zaviranju in Rins je skoraj prevzel vodstvo mimo obeh.

8 krogov pred koncem je zaradi tehničnih težav z odstopil Miller. Marquez pa je prehitel Espargaroja, po padcu Rinsa pa se je povzpel na tretje mesto.

Marquez je napadal Doviziosa na drugem mestu, Petrucci pa je vodil z lepo prednostjo 2.5 sekunde.

Espargaro je pod pritisk spravil Marquez, ki je čakal na priložnost za prehitevanje Doviziosa za drugo mesto.

Rins, ki je po padcu nadaljeval dirko, je moral v bokse, saj je na njegovem motociklu ostala zavezana vlečna vrv, za vodilnim Petruccijem pa se je oblikoval četveroboj za drugo mesto.

3 kroge pred koncem je Marquez mojstrsko prehitel Doviziosa, Španec s Hondo pa si je uspel privozili nekaj prostora, medtem ko je na Doviziosa pritisnil Espargaro in Italijana prehitel dva kroga pred koncem dirke.

Marquez je nadaljeval z odlično vožnjo in je lovil vodilnega Petruccija vendar pa je mlajšemu izmed bratov do konca dirke zmanjkalo krogov za pravi napad. Dirkač Honde se je tako na koncu vseeno veselil drugega mesta oziroma prve uvrstitve na oder za zmagovalce.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj