Zmaga v diviziji 2 in 5. mesto na rallyju Idrija

Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2015 .

Sezona državnega prvenstva Slovenije se je minuli vikend zaključila z rallyjem v Idriji. Spremenljive jesenske vremenske razmere in hitre hitrostne preizkušnje so napovedovale zahteven in zanimiv rally. Rok Turk in Martina Lazar sta začela odločno, z najhitrejšima časoma na uvodnih dveh hitrostnih preizkušnjah v petek zvečer.

Sobotni del rallyja pa je tehtnico prevesil v prid konkurence. Rok in Martina sta iz njunega Peugeota 208 R2 iztisnila vse moči, vozila na limitu, a so bili tekmeci hitrejši. Na peti hitrostni preizkušnji sta v enem izmed zavojev celo trčila v rob ob cesti in poškodovala dirkalnik. Ekipa OPV pa je že ob naslednjem servisnem postanku uspela popraviti škodo in Rok ter Martina sta lahko uspešno nadaljevala.

Na cilju so ekipo čakali zasluženi pokali za zmago v diviziji 2, s skupnim 5. mestom na rallyju Idrija pa je Rok osvojili tudi naslov podprvaka v generalni razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije: “Za nami je težka dirka, v katero smo krenili na vso moč. Zadovoljen sem, ker smo dali vse od sebe, in veseli me, da se z vrhunskim dirkalnikom razreda R2 lahko borimo tudi z močnejšo konkurenco. Vzdušje od sami progi, kjer so nas zvesti navijači v velikem številu vseskozi spodbujali, pa je dalo rallyju poseben čar. Hvala vsem, hvala celotni ekipi in pokroviteljem ter vsem, ki nam vseskozi stojite ob strani.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish