Zmaga na rallyju Nova Gorica za Roka Turka in Peugeot 208 R2

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2015 .

Po nekaj dneh neprestanega dela ekipe OPV, da so dirkalnik po prevračanju pred manj kot tednom dni na rallyju za evropski rally pokal v Bolgariji pripravili za nov nastop, je Roku Turku in sovoznici Martini Lazar uspelo zmagati v skupni razvrstitvi za državno prvenstvo Slovenije na rallyju Nova Gorica .

104 kilometre dolg rally sta odpeljala brez napake od štarta do cilja, kar je po sobotnem razburljivem razpletu v boju za zmago pomenilo, da se lahko povzpneta na najvišjo stopničko zmagovalnega odra in pred velikim številom gledalcev zasluženo dvigneta največji pokal za zmago. Za Roka je to po Saturnus rallyju Velenje že druga zmaga v skupni razvrstitvi letos in odlična napoved za nadaljevanje sezone. Za Martino, ki pa je v dirkalnik k Roku prisedla šele pred tednom dni, pa je bila ta zmaga za državno prvenstvo njena prva v karieri.

Rok ob prihodu na cilj svojega navdušenja vsekakor ni mogel skrivati: “Navdušen sem, po dogodkih v zadnjem tednu dni nam je uspelo doseči fantastičen rezultat! Za menoj stoji super ekipa in s skupnimi močmi smo Peugeota 208 R2 uspeli pripravit za rally v Novi Gorici, a naglas nihče med nami ni razmišljal o zmagi. Z Martino sva se že na prvem skupnem rallyju prejšnji vikend odlično ujela. Tudi v Novi Gorici sva vozila v svojem ritmu in uspela odpeljati celoten rally brez napake. Vesel sem, saj je zmaga najboljša nagrada za celotno ekipo in za ves trud, ki ga skupaj vlagamo v dirkanje!”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo