Zimska testiranja 2021: Trije dnevi v BARCELONI namesto v BAHRAJNU

Avtor prispevka: , objavljeno 6. decembra 2020 .

Odločitev je padla. Zimska testiranja se ne bodo odvijala v Bahrajnu, kot si to želijo nekatere ekipe, temveč kot je bilo predvideno v Barceloni. Kot poročajo kolegi iz auto motor und sport, bodo testiranja izpeljana na začetku marca, med torkom 2.3. in četrtkom 4.3.2021 – torej le tri dni.

Naloga ekip ne bo lahka. Pred letošnjo sezono so imeli še šest testnih dni, v dveh paketih po tri dni. Še pred leti smo imeli celo tri zimska testiranja, potem se je program priprav na novo sezono skoraj vsako leto skrajševal. Medtem bo vsak posamezni dirkač imel na razpolago teoretično le še dan in pol za testiranja, preden se odpravi v Avstralijo. “To je veliko premalo,” meni Carlos Sainz, bodoči dirkač Ferrarija, ki na FIA-o vrši pritisk, da bi lahko Španec svojo novo ekipo spoznaval že na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju – kot bo to lahko storil Fernando Alonso pri Renaultu. Če to ne bo uspelo, bo Mattia Binotto za Sainza organiziral januarja test z dve leti starim dirkalnikom.

V korist Bahrajna govori vreme, proti Bahrajnu pa logistika, saj je dirkališče preveč oddaljeno od moštvenih tovarn.

V korist Bahrajna je govorilo vreme, na kratko povedano. Kar je govorilo proti Bahrajnu, pa je bila logistika. Zimska testiranja v tem kraju bi se izplačala, če bi se na arabskem polotoku odvijala tudi prva dirka sezone, a ta je v Melbournu. Povrhu pa kdo tukaj naleti na tehnične težave, se nahaja v resni zagati. To smo doživeli prej, ko so se zimska testiranja zares odvijala v Bahrajnu. Že po enem dnevu se je začelo stokanje o tem, da je Bahrajn od dirkaških tovarn oddaljen šest ur leta več kot Barcelone. Kdo bi si mislil, zares veliko presenečenje, mar ne. Tudi koronavirus je igral vlogo: V nujnem primeru je veliko bolj enostavno osebje zamenjati v Barceloni kot v Bahrajnu.