Zarcu žal, ker je povzročil padec Pedrose

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2018 .

Johhan Zarco je dejal, da mu je žal za to ker je zaradi njegovega drznega prehitevanja v prvem krogu Dani Pedrosa padel. Španec, ki je dirko začel z drugega štartnega mesta je zaključil že v prvem krogu s padcem potem, ko ga je Zarco z drznim prehitevanjem izrinil na mokri del steze. Francoz je po dirki dejal, da ni želel, da bi mu na začetku dirke Miller in Marquez pobegnila.
“Marc in Jack sta bila spredaj, Dani je bil tretji. Imel sem občutek, da imam boljši ritem od Pedrose in nisem želel, da mi Jack in Marc pobegneta. V teh zahtevnih pogojih sem poizkušal prehiteti v trinajstem ovinku, moral sem poizkusiti takrat, saj res nisem želel izgubiti preveč časa v primerjavi z vodilnima. Tvegal sem, da me bo odneslo nekoliko iz ovinka, kar se je tudi zgodilo in posledično me je prehitel Rins. Dani pa je padel, za kar mi je zelo žal. Vedel sem, da so na zunanjem delu ovinka še mokri deli, na notranjem je bilo suho. Moral sem tvegati.”

Pedrosa bo v torek še dodatno pregledan v Barceloni zaradi morebitnega zloma zapestja. Po dirki je dejal:
“O dirki ne morem povedati veliko, saj sem jo končal še preden sem zaključil prvi krog. Komisarji dirki morajo misliti na varnost vseh dirkačev. Trenutno čutim bolečino v desnem zapestju in v torek imam pregled pri zdravniku v Barceloni.”
Zarco je dirko končal kot drugi, za Calom Crutchlowom, toda kot je dejal je bila zmaga zelo blizu.
“Ves vikend sem upal, da se bom lahko boril za zmago. Marquez je bil boljši, vendar je imel zelo zahtevno dirko. Ko je moral na vožnjo skozi bokse zaradi kazni sem bil prepričan, da imam možnosti za zmago. V zadnjem krogu sem bil blizu, toda ni šlo. Je pa to dober rezultat po zahtevni soboti.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish