Zarco: Želim si zmage v Katarju

Avtor prispevka: , objavljeno 14. marca 2018 .

Johann Zarco ob začetku svoje druge sezone v razredu MotoGP razmišlja o zmagi na prvi dirki sezone. Francoz je lani presenetil potem, ko je na svoji prvi dirki v najelitnejšem razredu vodil, vendar je kasneje padel in predčasno zaključil dirko. Kot se je izkazalo to ni bil samo dober preblisk, ampak jasno dokzal svoj talent. Svojo krstno sezono je tako zaključil na šestem mestu v skupnem seštevku, bil trikrat na zmagovalnem odru in dvakrat osvojil najboljši štartni položaj. Francoz je dobro formo ohranil tudi na zimskih testiranjih, kjer je bil večinoma boljši od zelo nekonstantnih tovarniških dirkačev Yamahe, zadnji dan testiranj v Katarju pa je postavil tudi najboljši čas. Čeprav simulacije dirk pri dvakratnem svetovnem prvaku razreda Moto 2 niso bile precej prepričljive, Zarco verjame, da se lahko v nedeljo bori za prvo zmago ekipe Tech3 v razredu MotoGP.

“Sezona se bo kmalu začela, zato sem zelo vesel. Zadnja testiranja tu v Katarju so bila zame in za ekipo zelo uspešna, končal sem jih z najhitrejšim časom, kar je dalo ekipi in meni veliko motivacije in samozavesti. Vemo, da moramo delati še na veliko stvareh, da se bomo lahko borili za zmago. Zagotovo lahko začnem prvi dirkaški vikend v sezoni z mislijo, da se lahko borim za zmago. Vesel sem, da imam tak občutek pred prvo dirko. Želim uživati in videli bomo kaj bo prinesla prva dirka.”

Vodja ekipe Herve Poncharal je dodal:

“Johann se počuti zelo dobro pripravljen in ima zelo dobre občutke z motocikla, posebno iz zadnjih testiranj na Tajskem in v Katarju. Lani je svetu pokazal, da spada med top dirkačev v razredu MotoGP, njegova želja je začeti sezono čim bolje, tako kot je končal lansko.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish