Zarco zapušča KTM. Namesto njega Kallio, Pedrosa ali celo Alex Marquez?

johann zarco ktm 2019
Avtor prispevka: , objavljeno 11. avgusta 2019 .

Po poročanju švicarskega portala Speedweek naj bi Johann Zarco po dirki v Avstriji zahteval prekinitev pogodbe z moštvom KTM. To naj bi mu tudi že odobril šef moštva, Stefan Pierer. Čeprav naj bi sodelovanje prekinili ob koncu letošnje sezone, pa se porajajo tudi ugibanja, da bi lahko do menjave prišlo že med sezono, v tem primeru bi namesto Francoza na KTM-ov motocikel sedel Finec Mika Kallio, njihov testni dirkač.

Zarco je po bleščečih predstavah na poltovarniških motociklih Yamahe moštva Tech3 prestopil h KTM-u, kjer naj bi prevzel vajeti in ekipo popeljal proti vrhu. Francoz si je sicer želel sesti na Hondin motocikel ob Marca Marqueza, toda njegov, zdaj že bivši, menedžer se z japonskim moštvom ni uspel dogovoriti pravočasno. Zaradi tega je postal nekoliko nezadovoljen, še bolj pa so postali nezadovoljni vodilni možje moštva KTM, ki so Zarca iz objema Yamahe izvabili za 1.5 milijona evrov, pričakovanih rezultatov pa ni in ni na spregled.

Zarca, ki naj bi po navedbah Piererja kazal znake izgorelosti, iz tedna v teden premaguje moštveni kolega Pol Espargaro, ki je zbral že 61 točk, oziroma 39 več od Francoza, katerega pogosto premaguje tudi novinec Miguel Oliviera na KTM-u moštva Tech3. Iz Zarcove garaže prihajajo govorice, da je nekoč obetavni novinec, ki je na leto starejših Yamahinih motociklih nekaj krat ugnal izkušenega Valentina Rossija, v boksih povsem izgubi živce in kriči na svoje mehanike. Še najbolj sporno pa naj bi bilo dejstvo, da o moštvu ali njihovih motociklih, po besedah mehanikov moštva, v vseh teh mesecih ni izrekel niti ene pozitivne besede.

Pri KTM-u so se močno trudili rešiti težave, ki jih ima Zarco, pred njegovo prošnjo za prekinitev pogodbe pa naj bi tudi razmišljali o tem, da bi izpustil dirko ali dve, a med dirkaškim koncem tedna v Jerezu ga je Pierer opozoril, da se bosta morala ob koncu sezone pogovoriti, če ne bo vidno izboljšanje rezultatov.

Po poročanju Speedweeka naj bi pri KTM-u upali, da bo Zarcojevo mesto v prihodnji sezoni prevzel Jack Miller. Toda Avstralec naj bi našel skupen jezik z ekipo Pramac Ducati in naj bi bil pripravljen podpisati novo pogodbo. O tem naj bi javnost obvestili v ponedeljek, oziroma v začetku novega tedna. KTM tako na razpolago nima prav veliko možnosti, zato naj bi se zatekli k svojemu testnemu dirkaču Daniju Pedrosi. Čeprav je Španec podpisal pogodbo testnega dirkača, naj bi v vodstvu moštva bili tako obupani, da bi ga zaradi spremenjene situacije znova prosili za vrnitev v aktivno dirkanje. Če bi Pedrosa dirkaški sedež zavrnil, pa upajo na uspešnejša pogajanja z Alexom Marquezom ali Remyem Gardnerjem.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj