Zarco: Yamaha 2017 je boljša od lanske

Avtor prispevka: , objavljeno 18. novembra 2017 .

Johann Zarco je na testiranjih po zadnji dirki sezone v Valenciji končno sedel tudi na Yamahin motocikel, katerega sta letos vozila Valentino Rossi in Maverick Vinales. Zarco je v svoji prvi sezoni v razredu MotoGP kar nekajkrat premagal tovarniška dirkača, čeprav je vozil lansko Yamaho M1. Letošnji Yamahin motocikel je doživel številne spremembe, toda Rossi in Vinales se na njem nista znašla. Za zadnjo dirko sta pravzaprav uporabila lanski motocikel, a tudi tokrat je Zarco dirko končal pred njima. V cilj je pripeljal na drugem mestu, potem ko se je praktično vso dirko boril za zmago, Rossi in vinales pa sta dosegla peto oziroma dvanajsto mesto.

Francoz, ki dirka za poltovarniško moštvo Yamahe, Tech3, je na dvodnevnem testiranju preizkusil letošnji motocikel in povedal, da je ta v vseh pogledih še boljši od lanskega.

“Vesel sem, da sem tudi z novim motociklom imel dober občutek,” je povedal. “Z lanskim motociklom sem bil lahko hiter, toda včasih sem porabil več energije, z letošnjim pa sem lahko porabil 30 odstotkov manj energije, kar je za dirko zelo pomembno.

Letošnja Yamaha je boljša na zaviranju, je bolj stabilna in s tem se lažje pripravim na vstop v ovinek, hkrati pa se lahko vmes tudi spočijem,” je še dodal.

Za zdaj še ni jasno, ali bo Zarco v prihodnji sezoni dirkal z eno leto starim motociklom, torej z M1 letnika 2017, ali pa mu bo na voljo enak motocikel, kot tovarniškima dirkačema. Tako rossi, kot Vinales, sta nedavno trdila, da bi bilo zanj bolje, če bi se izognil uporabi letošnjega motocikla, toda Zarco po uspešnem preizkusu meni, da gre zgolj za osebno dojemanje motocikla. “Tovarniška dirkača sta imela ob koncu sezone težave, katerih nista uspela rešiti, zato letošnji motocikel vidita v slabi luči. Toda med sezono sta bila na njem hitra, zato ne moremo reči, da je motocikel slab. Valentino je v Aragoniji odpeljal zelo dobro dirko, kljub poškodovani nogi. Če bi bil motocikel res tako slab, bi s poškodovano nogo le težko večino dirke vozil tako blizu vodilnih dirkačev,” je še dodal Francoz.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj