Zarco tudi popoldne ostal najhitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2022 .

Johann Zarco je postavil najhitrejši čas testnega dne v Jerezu. Francoz je svoj najhitrejši čas 1:37.136 postavil že dopoldne. Drugi je bil Brad Binder pred Fabiem Quartararojem, Jackom Millerjem ter Polom Espargarojem. Dirkač Repsol Honde je bil najbolj dejaven dirkač s petinosemdesetimi odpeljanimi krogi.

Šesti in osmi čas sta postavila dirkača Suzukija, Mir pred Rinsom.

https://twitter.com/Rins42/status/1521158651129520129

Med njiju se je vrinil Aleix Espargaro. Deseterico sta zaključila Jorge Martin ter Enea Bastianini.

Alex Marquez je bil enajsti. Njegov moštveni kolega Takaaki Nakagami je bil po dopoldanskem padcu v prvem zavoju odpeljan na dodatne preiskave v bolnišnico v Barceloni. Japonec je zato odpeljal zgolj šestnajst krogov ter zaključil na dvajsetem mestu.

Poleg Nakagami so že dopoldne padli Maverick Vinales, Darryn Binder (sedmi zavoj) ter njegov starejši brat Brad v osem zavoju. Popoldne je v pesku zaključil še Remy Garnder.


Zmagovalec nedeljske dirke Francesco Bagnaia je postavil dvanajsti čas ter končal tik pred obema dirkačema moštva VR46.

https://twitter.com/ducaticorse/status/1521139511572447232

Petnajsti je bil tokrat Marc Marquez. Osemkratni svetovni prvam je danes preizkušal tudi lanski Hondin okvir. Maverick Vinales in Franco Morbidelli sta bila zadnja znotraj ene sekunde najhitrejšega časa. Pri Apriliji so se danes osredotočili predvsem na testiranje vzmetenja ter elektronike.

Rezultati:

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj