Zarco: Težave s sprednjo pnevmatiko so me stale boja za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 18. marca 2018 .

Joahnn Zarco je razkril glavni razlog za to, da je v drugem delu dirke po vodstvu povsem popustil in dirko zaključil na osmem mestu. Kot je dejal je bil glavni razlog težava s sprednjo pnevmatiko. Potem, ko je v soboto postavil rekord steze v Katarju je Francoz vodil vseh prvih sedemnajst krogov nato pa sta ga ob začetku osemnajstega kroga prehitela Andrea Dovizioso in Marc Marquez, v nadaljevanju kroga pa še Valentino Rossi. Zarco je dirko na koncu zaključil kot osmi.
Po dirki je dirkač ekipe Tech 3, ki še vedno čaka na premierno zmago v najelitnejšem razredu dejal, da nima razloga, da bi bil razočaran zaradi svojega nastopa, saj bi bil po njegovem brez težav s sprednjo pnevamatiko v boju zmagu.

“Moram biti zadovoljen. Bil sem zadovoljen, saj sem vodil večino dirko, imel stvari pod kontrolo, ampak nisem bil dovolj hiter, da bi se odpeljal naprej.”

“Mislil sem, da me bodo ostali dirkači na začetku prehiteli, toda uspelo mi je ostati spredaj. Po osmih, devetih krogih sem se spredaj počutil zelo čudno, saj me še vedno ni nihče prehitel. Mislil sem, da imajo tudi ostali podobne težave. In potem, pet krogov pred koncem so se težave s sprednjo pnevmatiko samo še povečevale in takrat so me začeli ostali prehitevati. Nisem se mogel boriti nazaj, saj je motor preveč drsel. Ko sem prišel v ovinek in hotel zaviti medtem, ko sem drsel sem skoraj padel.”

“Moral sem se umiriti in poizkušati zadržati pozicijo, toda moj tempo je preveč padel. Na koncu sem kočal na osmem mestu s tehničnimi težavami, zaradi tega mislim, da sem lahko zadovoljen. Užival sem, ko sem vodil dirko. Ko bom naslednjič tako odpeljal dirko in bo vse vredu skozi celotno dirko se bom boril za zmago.”

Zarco, ki je izbral srednje trdo zmes sprednje pnevamtike, kot večina tistih najhitrejših dirkačev je zatrdil, da obraba pnevamtike ni bila glavni razlog za njegovo izgubo ritma v dirki.

“Mislim, da je bila izbira sprednje srednje trde pnevmatike dobra izbira. Ponavadi med dirkaškim vikendom nisem tiste vrste dirkač, ki bi se pritoževal nad pnevmatikam. Včasih, če imaš težave je lažje reči, da gre za tehnične težave. Toda, ko osebje pri Michelinu v tvoji ekipi rečejo, da nekaj ni bilo vredu, potem si lahko glede dirke zadovoljen, ne glede na vse.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish