Zarco se vrača v MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2019 .

Po poročanju spletnega portala Motosport.com naj bi Johann Zarco na zadnjih treh dirkah sezone v moštvu LCR Honda nadomeščal Takaakija Nakagamija. Japonski dirkač ima namreč podobno poškodbo rame kot jo je imel Marc Marquez in zaradi katere je moral ob koncu lanske sezone na operacijo. Samo okrevanje pa je na koncu trajalo dlje od pričakovanj. Prav to naj bi vzpodbudilo Nakagamija, da operacijo opravi že po svoji domači dirki v Montegiju prihodnji konec tedna.

Vodja moštva Lucio Cecchinello bo tako potreboval nadomestnega dirkača za zadnje tri dirke sezone na Phillip Islandu, Sepangu ter Valenciji. To pa naj bi bil prav Johann Zarco, ki se je prejšnji mesec po težavnem začetku sezone razšel z moštvom KTM. Moštvo LCR trenutno še ni želelo podati komentarja na omenjene govorice, čeprav se pričakuje, da uradna potrditev prišla v naslednjih dneh.

Francoski dirkač je s pogodbo do konca letošnje sezone še vedno vezan z avstrijskim moštvo. Kljub temu pa je vodja njihovega dirkaškega oddelka Pit Beirer priznal, da moštvo ne bo oviralo Zarcoja pri morebitnih pogajanjih z ostalimi moštvi pred koncem sezone. Kje oziroma v kakšni vlogi bo Zarco nadaljeval svojo kariero v prihodnji sezoni pa trenutno še ni znano. Pred kratkim so ga številni povezovali z vlogo Yamahinega testnega dirkača.

Veliko vprašanj ostaja odprtih tudi pri Hondi glede prihodnosti Jorgeja Lorenza, ki sicer ima pogodbo tudi za naslednjo sezono. Bi se lahko tu ponovno vmešal Zarco, ki je sicer že bil med kandidati za sedež ob Marquezu pred pričetkom letošnje sezone ?

Tri dirke Zarcoja bodo Hondi omogočile vpogled na to, kako se Francoz znajde na leto staremu motociklu na tekmovalni ravni.