Zarco se v 2024 seli v ekipo LCR

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2023 .

Johann Zarco je po dirki MotoGP v Avstriji potrdil, da se ob koncu sezone razhaja z ekipo Pramac Ducati in se seli v moštvo LCR Honda, kjer bo dirkal do konca 2025 z možnostjo podaljšanja pogodbe za še eno sezono.

Francoz, ki je v ekipi Pramac dosegel 12 uvrstitev na stopničke, prvo zmago v MotoGP razredu pa neuspešno lovi že osmo sezono zapored, bo v ekipi LCR zasedel mesto Alexa Rinsa, ki je med dirkaškim vikendom v Veliki Britaniji napovedal prestop k Yamahi.

Zarco je na mizi imel tudi ponudbo Ducatija, a le za eno sezono z možnostjo prestopa v Ducatijevo ekipo v prvenstvu Superbike v sezoni 2025.

Odhod Zarcoja pa v moštvo Pramac zdaj odpira Marcu Bezzeciju, ki naj bi bil naslednji dirkač, ki bo potrdil načrte za prihodnjo sezono, medtem ko Italijana k podaljšanju sodelovanja snubijo pri ekipi Mooney VR46. Za Bezzecchija bi bil prestop iz ekipe Valentina Rossija napredek, saj bi v Pramacu dobil tovarniški motocikel Ducatija s polno podporo, česar pa pri VR46 ne more pričakovati, hkrati pa bi njegov odhod iz trenutnega moštva sprostil mesto Francu Morbidelliju, ki letos končuje sodelovanje z Yamaho.

V primeru da Bezzecchi ostane pri VR46, bi na Pramacovega Ducatija sedel Morbidelli.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj