Zarco s strani Ducatija dobil navodila za tekmovanje proti Bagnai

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2022 .

Johann Zarco je razkril, da so vsi dirkači na Ducatijevih motociklih dobili navodila, kako se obnašati v morebitnem soočenju s Peccom Bagnaio na dirki za VN Tajske.

Francoski dirkač moštva Pramac je na dirki v Burirami vozil najhitrejše kroge, a ko je prehitel Marca Marqueza za četrto mesto in dohitel Bagnaio, le tega ni napadel, temveč se je zadovoljil s četrtim mestom. Italijan ima po zaslugi tretjega mesta na dirki, v razvrstitvi prvenstva zdaj le dve točki zaostanka za Fabiom Quartararojem, ki je na dirki končal šele na sedemnajstem mestu.

Čeprav so dirkači še na prejšnji dirki zavračali kakršna koli navodila s strani Ducatija, kar se tiče tekmovanja z Bagnaio, je Zarco zdaj razkril, da so že na VN San Marina dobili navodila, naj se z Italijanom za mesta pod zmagovalnim odrom ne borijo preveč neizprosno.

“Bilo je jasno. Lahko sem odločen proti Marcu (Marquezu) toda ne proti Peccu,” je Zarco razkril za Canal+. “Steza se je v zadnjih petih krogih hitro sušila in bilo je prepozno, da bi lahko razmišljal o zmagi. Toda če bi uspel prehiteti Pecca, bi morda lahko dohitel tudi Miguela (Oliveiro). A na stezi je bila suha le ena linija, izven te pa je bilo zelo spolzko, zato je bilo preveč tvegano. Dva kroga pred koncem sem videl, da ni mogoče zmagati, zato sem se odločil voziti pametno. V takšnih pogojih sicer po navadi ciljam na zmago, saj mi precej ustrezajo. Upal sem, da se bo steza posušila že prej, saj je bila vidljivost od začetka precej slaba, s tem pa je bilo vsakršno prehitevanje dokaj tvegano. Morda bi ga lahko prehitel, lahko pa bi se tudi končalo s katastrofo. Za nami je dober konec tedna, saj je v takšnih pogojih, na tako dolgi in težki dirki lepo osvojiti točke in skoraj osvojiti stopničke, katere sem, recimo tako, pustil Peccu.

Od Misana naprej imamo navodila. Ko gre za zmago in stopničke, nam Ducati ne omejuje ničesar, za mesta izven stopničk pa ima prednost Pecco,” je povedal Zarco, ki je dodal, da se mu je Ducatijev generalni direktor Gigi Dall’Igna takoj po dirki zahvalil za “džentlemensko” potezo.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj