Zarco s Hondo cilja najmanj med prvih deset

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2019 .

Johann Zarco je dejal, da mora njegov cilj s Hondo biti uvrstitev vsaj mes prvih deset dirkačev. Francoz se je letos predčasno razšel z moštvom KTM, nato pa presenetil z napovedjo, da se bo na zadnjih treh dirkah letošnje sezone vendarle vrnil in sicer kot dirkač moštva LCR Honda, kjer bo nadomeščal Japonca, Takaakija Nakagamo.

Pred dirko v Phillip Islandu, ki je prva izmed trojice, je Zarco dejal, da bo dobil odlično priložnost videti, zakaj je Marc Marquez tako uspešen na Hondi, ter kako dober je on sam.

“Ne predstavljam si, kako je voziti Hondo, vendar eden izmed dirkačev premaguje ostale in rad bi videl zakaj, oziroma se tega naučil tudi sam,” je povedal Francoz.

“Vem, da je motocikel konkurenčen, zato bom lahko videl, kako dober sem jaz. Če bom vozil dobro, bi se moral uvrstiti vsaj med prvih deset, kar je najmanj česar je motocikel zmožen,” je še dodal.

Uvrstitev v prvo deseterico pa je po mnenju Marqueza za Zarca realen cilj. “Na tej točki mora sam sebe prepričati, da si zasluži še eno priložnost,” je povedal osemkratni svetovni prvak.

“Čaka ga težak konec tedna, toda mislim, da mu lahko uspe dirko končati med prvimi desetimi,” je dodal.