ZARCO razočaran nad izgubljeno domačo zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2021 .

Johann Zarco je na domači dirki v Le Mansu dosegel drugo mesto in končal, kot najboljše uvrščeni Francoz. Kljub temu čuti razočaranje, saj je imel dovolj hiter tempo da bi ujel Jacka Millerja.

Boj za zmago je zapravil že v uvodnih krogih, kjer je po slabem štartu se moral v prvih ovinkih izogniti Francu Morbidelliju da bi se izognil padcu. Nadaljeval je v dobrem tempu in prišel na menjavo motorja na petem mestu, vendar z ogromnim zaostankom za takrat vodilnim Marquezom 19 sekund. Svoj tempo je še bolj stopnjeval in po padcu Marqueza ujel rojaka Quartararoja in se podal v lov za vodilnim Millerjem. Bilo pa je kmalu jasno, da bo za to zmanjkalo krogov čeprav je vidno zmanjševal razliko.

“Slab začetek dirke in tudi jaz sem se moral izogniti Morbidelliju. Zaradi dežja je bilo veliko padcev in potrebno je bilo voziti previdno. V dežju in močnem vetru sem se dobro znašel. Kljub temu sem užival na motorju in lepo je bilo loviti ostale,” je dejal Zarco.

Zarco je trenutno na tretjem mestu v skupnem seštevku in zaostaja za rojakom za 12 točk. “Mislim, da imam dovolj izkušen da se lahko borim za naslov. Motor je pripravljen ekipa je pripravljena in lepo se bo boriti za naslov,” je še dodal Johann.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish