Zarco: Pričakoval sem, da bom hitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2020 .

Novinec v moštvu Avintie Johann Zarco je pričakoval nekoliko boljši začetek na novem motociklu.

Francoski dirkač je tako danes prvič po uradnem prestopu v moštvo Avinite testiral njihov motocikel. Spomnimo Zarco je v prejšnji sezoni predčasno zapustil moštvo KTM nato pa po številnih ugibanjih o tem kje bo nadaljeval kariero podpisal pogodbo neposredno z Ducatijem in se preselil v njihovo satelitsko moštvo. Letos bo sicer uporabljal lansko specifikacijo Ducatijevega motocikla-GP19. Želja francoskega dirkača pa je zagotovo sedež v tovarniškem moštvu za prihodnjo sezono. Toda prvi testni dan na novem motociklu ni minil po njegovih pričakovanjih. Postavil je devetnajsti najboljši čas, več kot sekundo in pol za najhitrejšim Fabiem Quartarojem.

Kot glavni razlog za nekoliko težji začetek je po končanem dnevu navedel prekinjeno lansko sezono, ko je po MIsanu zapustil KTM in se nato na zadnjih treh dirkah vrnil v moštvu LCR Honde.

“Iskreno povedano, sem danes pričakoval več. Menil sem, da bo že takoj od prvega dne nekoliko hitrejši kot pa sem bil. Kljub temu sem se danes opravil veliko krogov – 54 in spoznal veliko novega. Po skoraj štirimesečni pavzi sem očitno izgubil nekaj. Ostati moram miren, saj sem kljub vsemu naredil velik napredek. Videti je potrebno kje delam napake in kako bolje voziti Ducatijev motocikel. Tu je še veliko rezerve, moram pa nekoliko spremeniti svoj slog vožnje.”

Kot je še navedel si želi biti na motociklu predvsem bolj sproščen, poleg tega pa izboljšati svojo fizično pripravljenost. Hvaležen pa je tudi Ducatiju za vso njihovo trenutno podporo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish