Zarco: Ne ostane mi drugega, kot ciljati na zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 2. aprila 2018 .

Johann Zarco pravi, da mora vsak konec tedna ciljati na zmago, potem ko je vodil večji del prve letošnje dirke v Katarju. Francoz je v soboto postavil rekord kroga, s katerim si je priboril najboljši štartni položaj, po vodstvu na dirki pa je zaradi težav s prednjo gumo začel izgubljati mesta. V cilj je pripeljal na skromnem osmem mestu, toda njegova predstava mu je dala elana, da bo na vsaki prihajajoči dirki poskušal doseči svojo prvo zmago v razredu MotoGP.

“Že na začetku, oziroma še preden se začne dirkaški konec tedna, moraš ciljati na zmago,” je povedal na tiskovni konferenci v Parizu. “To je glavni cilj, potem pa bo treba cilj prilagajati formi na prostih treningih, oziroma morebitnim težavam. Toda po formi, kakršno sem pokazal v Katarju, mi ne ostane drugega, kot da ciljam zmago.”

Dirkač moštva Tech3 je dejal, da mu je za zmago v Katarju zmanjkalo nekaj sreče, ne strinja pa se z ocenami, da je z vožnjo v vodstvu pretirano obrabil gume. “Z obrabo ni bilo nič narobe. Prej bi rekel, da bi prednjo gumo obrabil bolj, če bi vozil za drugim dirkačem. V enaki situaciji bi ravnal povsem enako, saj sem imel vse pod nadzorom. Mislim, da z vožnjo za drugim dirkačem voziš bolj agresivno in mislim, da mi je lastna dirkaška linija pomagala ostati v vodstvu do pet krogov pred koncem, ter do konca izgubiti le osem mest,” je še dodal Zarco, ki bo tako tudi v Argentini poskušal zmagati.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish