Zarco: Napačna strategija onemogočila boj za najboljši štartni položaj

Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2019 .

Johann Zarco meni, da bi se danes lahko boril za najboljši štartni položaj, če ne bi v prvem delu kvalifikacije izbral napačno strategijo. V zelo spremenljivih razmerah prvega dela kvalifikacij se je francoski dirkač na svoj prvi poizkus odpravil na pnevmatikah za mokro stezo. Toda kot vsi ostali, z izjemo Valentina Rossija, ki je tvegal s pnevmatikami za suho stezo kmalu ugotovil svojo zmoto ter zapeljal v garažo po drugi motocikel.

Zarcu je zelo dobro kazalo po tretjem prostem treningu, ki je prav tako potekal v podobnih spremenljivih razmerah. Tega je namreč zaključil na petem mestu, kljub temu pa je štirinajsto mesto njegov najboljši dosežek na kvalifikacijah v letošnji sezoni. Po koncu kvalifikacij pa je priznal, da bi se danes morda lahko boril celo za najboljši štartni položaj.

“Res velika škoda po toliko težkih trenutkih v letošnji sezoni je danes prišel dan, ko bi se lahko v teh razmerah boril za najboljši štartni položaj. Bil sem izjemno jezen, ker se nisem uspel uvrstiti v drugi del kvalifikacij. Odločili smo se za napačno strategijo. Ne samo s pnevmatikami za suho stezo, že s pnematikami za mokro stezo bi lahko vozil hitreje. Valentino je storil izjemno pametno potezo. Ko sem zamenjal pnevmatike je bilo že prepozno.”

Tako tudi meni, da bi se lahko glede na razmere z uvrstitvijo v drugi del kvalifikacij boril celo za najboljši štartni položaj.

“Mislim, da bi se lahko boril za najboljši štartni položaj. V takšnih zahtevnih razmerah sem se izkazal že v Moto 2 pa tudi v razredu MotoGP. Že v svojem prvem poizkusu sem bil konkurenčen, v drugem pa sem čutil, da je možna uvrsitev v hitrejšo skupino. To bi lahko pomenilo tudi boj za prvo mesto, saj so bili časi krogov v prvi skupini zelo podobni tistim najboljšim v drugi.”

“V takšnih pogojih je potrebno izkoristiti svojo priložnost. Tokrat sem se tudi precej bolje počutil na motociklu, kar mi daje motivacijo za naprej.”