Zarco: Na Hondi sem se vrnil k vrhunskemu dirkanju

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2019 .

Johann Zarco pravi, da je na drugi dirki na Hondinem motociklu naredil velik korak naprej in se vrnil k vrhunskemu dirkanju. Francoz je na dirki za VN Malezije vozil znotraj najboljše deseterice in se celo boril za osmo mesto, ko je vanj trčil Joan Mir in ga sklatil iz dirke. Zarco je bil hitrejši od moštvenega kolega pri LCR Hondi, Cala Crutchlowa, kakor tudi od tovarniškega dirkača Honde, Jorgeja Lorenza, po dirki pa je dejal, da je svoj zaostanek za zmagovalcem od prejšnje dirke prepolovil.

“V Avstraliji sem se moral spoznati z motociklom,” je pojasnil Zarco. “Steza na Phillip Islandu je zahtevna, pa sem dirko končal okrog 26 sekund za najboljšim. Torej sem na kratki stezi izgubljal sekundo na krog, kar je veliko. Toda tam sem se šele učil. V Maleziji bi bil v cilju okrog 15 sekund za zmagovalcem, če bi jo dokončal, torej smo naredili velik korak naprej in prepolovili zaostanek. Vrnil sem se k vrhunskemu dirkanju in všeč mi je.”

Zarco, ki na zadnjih treh dirkah sezone nadomešča Takaakija Nakagamija, je dejal, da mora s Hondo biti hiter brez večjega truda, če želi na njej biti uspešen, tako kot Marc Marquez. Pred zadnjo dirko sezone v Valenciji upa, da bo lahko pokazal podobno hitrost kot v Sepangu. “Za zdaj še vedno razmišljam, kaj moram storiti, rad pa bi se le usedel na motor in avtomatično vozil hitro. Ko bom hiter brez razmišljanja, bom naredil še korak naprej, saj se bom lahko osredotočil na druge stvari in bom lahko še bolj precizen. V Valenciji bi se rad neposredno uvrstil v drugi del kvalifikacij. Če lahko ponovim dirko iz Sepanga, bo rezultat zelo dober.”

0 0 glasovi
Oceni komentar