Zarco: Morda se bom vrnil v Moto2

Avtor prispevka: , objavljeno 14. avgusta 2019 .

Johann Zarco je po napovedi prekinitve sodelovanja z moštvom KTM ob koncu letošnje sezone dejal, da je njegov prvi cilj ostati v razredu MotoGP, a ena izmed možnosti, ki jih ima, naj bib ila tudi vrnitev v nižji razred, Moto2.

KTM je v ponedeljek uradno potrdil, da se ob koncu letošnje sezone razhajajo z Zarcom, ki je sam zaprosil za predčasno prekinitev dvoletne pogodbe. Možnosti, ki so Francozu odprte zdaj, so precej omejene, saj je znana prihodnost vseh dirkačev, razen Takaakija Nakagamija pri LCR Hondi.

Zarco je tako priznal, da bi se prihodnjo sezono morda lahko celo vrnil v srednji razred svetovnega prvenstva, kjer je osvojil dva naslova in sicer v sezoni 2015 ter 2016. Toda glavni cilj je MotoGP: “Seveda. To je moj cilj, želim pa tudi dober paket za sezono 2020. Ne želim odkriti novega nivoja dirkanja, saj le tega nisem izgubil v teh osmih mesecih, temveč, da se vrnem v intenziven boj za mesta v ospredju in da se kasneje borim tudi za naslov prvaka.

Moto2 je ena izmed možnosti. Imam načrt A, B, C, in morda celo D. Vse je še sveže, saj smo s KTM-om pogodbo prekinili šele v ponedeljek,” je povedal Zarco, ki pravi, da se zdaj čuti pomirjenega in da KTM-u ne zameri ničesar. “Mislim, da bodo odnosi z moštvom mirni, saj sem jim povedal, da do njih ne čutim nobenih zamer. Gre le za to, da ne želim sprejeti, da sem prisiljen voziti na zadnjih mestih, ko vem, da lahko vozim bolje. To sem lahko dokazal prej, vendar pa ne želim le počivati na preteklih uspehih. V meni gori želja po boju za najvišja mesta, in dokler imam ta ritem, to motivacijo, bom dal vse od sebe, da se že poberem že v sezoni 2020.”

Zarca so povezovali z morebitnim prestopom v prvenstvo Superbike, kjer bi lahko dirkal za Hondo, a je te govorice zavrnil.

0 0 glasovi
Oceni komentar