Zarco: Moja kariera ni odvisna od Rossijeve

Avtor prispevka: , objavljeno 14. januarja 2018 .

Johann Zarco pravi, da ne bo dovolil, da bi nadaljevanje njegove kariere bilo odvisno od tega, ali se bo Valentino Rossi ob koncu letošnje sezone upokojil ali ne.

Francoz je s Yamahinim poltovarniškim moštvom Tech3 odpeljal zelo dobro sezono, v kateri je na kar nekaj dirkah z leto starejšim motociklom v cilj pripeljal pred tovarniškima dirkačema Yamahe, Maverickom Vinalesom in Rossijem. Prav zato naj bi bil eden boljših kandidatov, da na tovarniškem motociklu nadomesti 38-letnega Italijana, če se le ta odloči skleniti svojo dirkaško kariero.

Vendar pa bo letošnji trg dirkačev zelo vroč, saj vsem 12 dirkačem tovarniških moštev ob koncu sezone potečejo pogodbe, tako pa se kot možnosti za Zarca ponujata tudi KTM in Suzuki. “Yamaha čaka na odločitev Rossija,” je povedal Zarco. “Na meni pa je, da jih s svojo vožnjo prepričam, da pogodbo ponudijo meni. To pa bom dosegel s tem, da dirke končam pred Rossijem in Vinalesom. V vsakem primeru pa nadaljevanje moje kariere ne bo odvisno od tega, kako se odloči Valentino.

Letošnjo sezono bi rad začela tako, kot sem končal lansko, v boju za zmago na vsaki dirki. Tak nivo pa bi rad potem držal vso sezono, saj bom s tem morda dosegel dovolj dobro uvrstitev v prvenstvu, s čimer si bom zagotovil tovarniški motocikel za sezono 2019.”

Zarco je lani vozil z Yamahinim motociklom iz sezone 2016, po koncu lanske sezone pa je v Valenciji in Sepangu vozil z lanskim motociklom, katerega bo imel na razpolago tudi v letošnji sezoni, čeprav so se pojavljale govorice, da bi mu lahko Yamaha ponudila aktualni motocikel, kakršnega bosta vozila tudi Vinales in Rossi.

“Tech3 je Yamahino poltovarniško moštvo, katero vedno uporablja motocikle iz predhodne sezone, tako bom letos vozil lansko verzijo M1,” je pojasnil Zarco. “Če mi bo uspelo iz tega motocikla izvleči maksimum, bom v prvenstvu blizu prvim trem in to je tudi moj letošnji cilj,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish