Zarco: Mislil sem, da se ne bo nikoli končalo

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2018 .

Johann Zarco je po dirki v Avstraliji, ki jo je zaključil s grozovitim padcem dejal, da je bil najstrašnješi del tega padca med drsenje, ko je mislil, da se ne bo nikoli ustavil.

Francoski dirkač je ob koncu štartno-ciljne ravnine pri veliki hitrosti trčil v zadek motocikla Marca Marqueza. Čeprav je padec izgledal podobno strašljiv kot tisti Cala Crutchlowa na petkovem prostem treningu. se je uspel dirkač Tec 3 Yamahe hitro pobrati in se brez hujših poškodb odpraviti proti garaži. O padcu je povedal, da je bil najstrašnejši del tega padca misel, da se ne bo ustavil. Da ni prišlo do poškodbe je bilo po njegovem ključno to, da se ni skotalil v pesek ampak po travi.

“Ko sem se s tako hitrostjo kotalil sem imel občuetk, da se ne bo nikoli končalo in me je bilo strah. Stisnil sem prste, da ne bi zadel v kaj in poizkušal narediti telo čim bolj trdo. Srečo sem imel, da sem ostal na travi in se nisem skotalil v pesek, to je glavni razlog, da je zmago vse vredu. Imam sicer bolečine na desni strani, toda imel sem rentegnski pregled in nič ni zlomljeno.”

Padec je opisal kot kombinacijo njega in še dveh dirkačev (Marquez in Miller), ki so bili druga za drugim.

“Vsi smo peljali zelo hitro, na levi strani ni bilo veliko prostora. Marc je bil tik ob Jacku, ob zaviranju pa je prišel nazaj dirkaško linijo, toda tam sem bil že jaz. Žal se je tako končalo, saj bi lahko imel zelo dobro dirko. Želel sem si biti med prvimi tremi, mogoče bi se lahko skupaj z Maverickom odpeljal naprej, Z Marcom, ki je sicer ostal na motociklu, toda zaradi poškodovanega motocikla je tisti krog odstopil sta se že pogovorila po dirki.

“Šel se mu opravičiti, saj sem mu popolnoma uničil zadek motocikla. Rekel mi je naj ne skrbim, saj je najpomembneje, da sva oba ostala nepoškodovana. Kot dirkača povsem razumeva drug druega.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish