Zarco med dirko pomislil na padec v Avstraliji

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2018 .

Johann Zarco je priznal, da je v trenutku, ko ga je na nedeljski dirki Marquez prehitel pomislil na grozljiv padec s dirke v Avstraliji, kjer je trčil s španskim dirkačem. Francoski dirkač prvič po dirki v Jerezu stopil na zmagovalni oder, skupno je bila to njegova šesta uvrstitev med najboljše tri dirkače v najelitnejšem motociklističnem tekmovalnem razredu.

Dirko v Sepangu je po kazni Marqueza začel s najboljšega štartnega položaja, vendar ga je že ob začetku prehitel Valentino Rossi, nekaj krogov zatem pa ga je v štirinajstem zavoju prehitel še Marquez ob tem se je sam spomnil na nesrečo, ki sta jo imela pred tednom na dirki v Avstraliji, ko je ob koncu štartno-ciljne ravnine trčil v zadek motocikla aktualnega svetovnega prvaka.

“Ko sem nekoliko na široko zapeljal v štirinajsti zavoj me je Marc prehitel, ob tem pa se imel dober izhod iz zavoja in se mu začel približevati. Takrat sem se na kratko spomnil na dogodek iz prejšnje dirke. Bil sem zelo osredotočen in videl, da se vse bolj približujem njegovemu kolesu. Takrat sem si rekel ne, tokrat bom ostal zadaj, to se je zgodilo zelo hitro nato sem bil ponovno povsem osredotočen.”

Zaradi padca Rossija je na koncu končal kot tretji. V zadnjem krogu je sicer izgubil mesto proti Alexu Rinsu potem, ko je v zaključku dirke povsem popustil. Prav dober začetek je bil po njegovem ključ, da je na koncu končal na zmagovalnem odru.

“Dober začetek dirke je bil ključen za uvrstitev na zmagovalni oder. S prvega štartnega mesta mi je uspel dober štart, Valentino je bil v prvem delu dirke zelo močan. Želel sem ga prehiteti, vendar nisem uspel zato sem mu le sledil kar je bilo ključno za končno uvrstitev na oder za zmagovalce. Po napaki v štirinajstem zavoju sem poizkušal slediti Marquezu, saj sem pričakoval, da bo hitro dohitel Valentina.”

“Ko je Rossi padel sem bil ponovno drugi z lepo prednostjo pred tretjim mestom. Mislim sem, da bom lahko to prednost nadziral, vendar pet krogov pred koncem sem zagledal za seboj Alexa, ki je bil približno pet desetink na krog hitrejši. Ko me je prehitel nisem mogel več odgovoriti, ob koncu bi v enajstem zavoju skoraj padel tako, da sem s tem rezultatom zelo zadovoljen.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish