Zarco kot možno presenečenje na dirki označil Quartararoja

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2019 .

Johann Zarco meni, da bi letošnjni novinec Fabio Quartararo na prvi letošnji dirki podobno presenetil kot je sam pred dvema sezonama na svojem debiju v kraljevskem razredu.

Zarco je leta 2017 na svojem debiju v razredu MotoGP vodil šest krogov na poltovarniški Yamahi moštva Tech 3, nato pa dirko s padcem predčasno zaključil. Njegov rojak, ki bo svoj debi z moštvom Petronas SRT dokačal v nedeljo je na zadnjih predsezonskih testiranjih v Katarju končal na drugem mestu tik za Maverickom Vinalesom.

“Yamaha izgleda na tem dirkališču izredno konkurenčna. To je na zadnjih testiranjih dokazal tudi Fabio,” je dejal Zarco, ki sedaj sedi na motociklu moštva KTM.

“V nedeljo lahko preseneti tako kot sem pred dvema sezonama jaz.”

Quartararo se je sicer do razreda MotoGP prebil z le eno samo zmago v štiri letih nastopanja v razredih Moto 3 in Moto 2. Valentino Rossi, ki se je pošalil, da bi bil lahko devetnajstletni Francoz celo njegov sin je dejal, da je za mladim dirkačem zelo nenavadna kariera.

“Je še zelo zelo mlad, rojen leta 1999, kar pomeni, da je dve leti mlajši od mojega brata Luce in že je prišel v razred MotoGP,” je dejal devetkratni svetovni prvak.

“Za seboj ima zelo nenavadno kariero. V Moto 3 je prišel kot mali genij nato pa nekoliko izgubil to svojo hitrost. V letošnji sezoni ima s tem motociklom odlično priložnost, da dokaže to svojo hitrost. Zelo zanimivo bo videti kako mu bo šlo.”

Čeprav je Zarco svojega rojaka označil kot dirkača, ki lahko preseneti na prvi dirki pa meni, da se bo v izmed novincev v celotni sezoni najbolj izkazal aktualni prvak razreda Moto 2 Pecco Bagnaia.

“Nekako pa vseeno mislim, da bo med novinci najbolj konstanten letos Bagnaia. Ko se bo privadil na motocikel in se naučil nekatere stvari bo zelo konkurenčen.”

Poleg Bagnaie in Quartararoja sta med novinci letos še Joan Mir in Miguel Oliveira. Vsi so na dolečenih predsezonskih testiranjih opozorili nase in Mir verjame, da bo letos boj za najboljšega novinca še posebej pomemben.

“Iz preteklih testiranj lahko ugotovimi, da smo vsi novinci letos zelo skupaj in zelo blizu tistim najboljšim. To je zelo pomembno za nas. Kot kaže je nivo novincev letos izjemno visok, kar pomeni, da bo imel naslov najboljšega novinca še posebej pomembno vlogo.

Fabio Quartararo je bil tako na prvem prostem treningu, ki ga je končal na enajstem mestu, kot na drugem, ko je bil peti najboljši novinec.