Zarco kljub zahtevnem debiju na Avitniji zelo motiviran pred pričetkom sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2020 .

Johann Zarco kljub zahtevnem začetku predsezonskih testiranj le ta zaključil s pozitivnimi občutki.

Francoski dirkač po debiju v moštvu Avintie na prvih predsezonskih testiranjih Sepang zapustil zelo optimističen. Čeprav je imel v teh treh dneh nekaj težav s privajanjem na nov motocikel mu je zadnji dan uspelo popraviti svoj čas za več kot sekundo in pol. S časom 1:58.951 je tako zasedel skupno petnajsto mesto. Ducati GP-19 na katerem bo letos nastopal je že njegov četrti različni motocikel v obdobju le petnajstih mesecev. Spomnimo pred dobrim letom dni je zapustil moštvo Tech 3 Yamahe in se preselil k KTM-u, po razhodu z avstrijskim moštvom pa je na treh dirkah nastopil za moštvo LCR Honde.

Sedaj se mora tako prilagoditi še na Ducatijev motocikel. Kot je poudaril po končanem tridnevnem testu v Sepangu naj bi bil ta proces lažji, kot je bilo to lani z motociklom KTM-a.

“Za mano so trije dobri testni dnevi. Prvi je bil sicer nekoliko zahtevnejši. Še vedno sem lahko hitrejši, poleg tega pa moram še precej naučiti. Po končanem tretjem dnevu sem lahko zelo zadovoljen. Kot kaže načrt po katerem se orientiram deluje. S časom bom spoznal nove stvari in takrat bom še hitrejši.”

“Motocikel ima zelo dober pospešek kar je potrebno izkoristiti. Že nestrpno pričakujem naslednja testiranja v Katarju, saj bomo imeli na voljo še dodatne tri dni za pripravo in dodaten napredek pred začetkom sezone. Učenje novih stvari ni enostavno, toda sam se počutim pripravljenega in zelo motiviranega.”

Njegov najhitrejši čas v Sepangu je bil skoraj šest desetink sekunde hitrejši od najboljšega časa moštvenega kolega Tita Rabat. Dirkača Avintie bosta letos edina na motociklu GP19, saj bosta poleg tovarniških tudi oba Pramacova dirkača uporabljala GP20.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish