Zarco: Klic iz Honde bi uresničil neverjetne sanje

Avtor prispevka: , objavljeno 14. novembra 2019 .

Johann Zarco je priznal, da se mu je z napovedjo upokojitve Jorgeja Lorenza odprla nova možnost, da ostane v razredu MotoGP. Če bi Honda želela, da nadomesti odhajajočega Španca, bi se mu uresničile neverjetne sanje. Zarco je kot zamenjava za poškodovanega Japonca Takaakija Nakagamija v moštvu LCR Honda odkril svojo staro formo in navdušil nadrejene, ob odhodu Lorenza pa se ponuja kot očiten kandidat za novega moštvenega kolega Marca Marqueza.

Honda bi vendarle lahko izbrala Britanca Cala Crutchlowa, ki ima s Hondinim motociklom precej več izkušenj, a tudi to bi bila za Zarca dobrodošla rešitev, saj bi lahko ostal v ekipi LCR. “Lorenzova odločitev je dobra zame,” je priznal. “Njegov odhod pomeni, da je en sedež za prihodnjo sezono prost. V kateri ekipi za zdaj še ne vem, toda mesto je prosto in to je priložnost, da prihodnje leto vendarle dirkam. Že od sami misli na to sem vesel, saj od Avgusta nisem vedel, kaj bom počel prihodnje leto. Še vedno ne vem, vendar imam možnost, vsaj na papirju. Ne glede na to, kje bi lahko dirkal, je zame velik bonus. Seveda je najboljša opcija Repsol Honda, saj je moštvo tovarniško in že samo zaradi tega bi se mi izpolnile neverjetne sanje v tej zakomplicirani sezoni.”

Zarco se zaveda, da je Crutchlow vendarle drugi najboljši dirkač na Hondinem motociklu zadnjih nekaj sezon, zato ima tudi več možnosti, da prestopi v tovarniško moštvo ob Marqueza.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish