Zarco je skoraj padel, ko je razmišljal o odstopu tekmecev

Avtor prispevka: , objavljeno 19. junija 2023 .

Johann Zarco je po dirki MotoGP za VN Nemčije priznal, da je v zadnjem krogu skoraj padel, ko se je zamotil z razmišljanjem o padcu vodilne dvojice, ki sta se borila za zmago.

Francoz je po padcu Brada Binderja na dirki napredoval na tretje mesto, od tam pa le od daleč spremljal napet dvoboj za zmago med Francescom Bagnaio in Jorgejem Martinom. Toda dirkač ekipe Pramac Ducati je na zaviranju v prvi ovinek zadnjega kroga skoraj padel. “Na zaviranju sem videl premikanje v prvem ovinku in pomislil, da se vodilna borita. V tistem trenutku sem pomislil, da je kdo izmed njiju padel. Ko sem razmišljal o tem, sem skoraj padel sam. Precej sem se prestrašil, čeprav mi je uspelo ostati na dveh kolesih, sem zapeljal široko z dirkaške linije. Bezzecchi me k sreči še ni ujel, v tretjem ovinku pa sem spet skoraj padel, saj so bile gume na desni strani malce umazane. Zadnji krog je bil skoraj dve sekundi počasnejši od vodilnih.”

Z zmago Zarcojevega moštvenega kolega Martina se je moštvo Pramac utrdilo v vodstvu v skupni razvrstitvi prvenstva med moštvi, z 38 točkami prednosti pred ekipo VR46.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj