Zarco: Honda zdaj dela drugače

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2024 .

Johann Zarco pravi, da se Honda za razliko od preteklih let ne osredotoča le na enega dirkača, temveč so novih delov deležni tudi v njegovi pol tovarniški ekipi LCR.

Francoz se je moštvu LCR pridružil letos, s svojimi izkušnjami pa se je na uvodnih dirkah letošnje sezone uspel postaviti v vlogo najboljšega Hondinega dirkača. Kljub temu pa japonskega proizvajalca poziva, naj se ne osredotoča le na njega, temveč mora poslušati tudi druge. “Čeprav sem včasih najhitrejši, bo deljenje podatkov in ugotovitev med nami, hondi pomagalo izboljšati motocikel,” je povedal. “Trenutno Honda v primerjavi z lani dela drugače, saj noben dirkač ni vodilni. Vsi smo enaki in to, da Honda novosti ponudi obema ekipama, je zelo koristno. Včasih je Marc lahko rešil vsako težavo, zato so se morda preveč osredotočali nanj.”

Hondo je poleg menjave dirkačev doletela tudi menjava nekaterih vodilnih mož, globlje sodelovanje med tovarniško ekipo in pol tovarniško pa opazi tudi Takaaki Nakagami. “Presenečen sem bil, kako so spremenili koncept in pristop,” je povedal Japonec. “Prišlo je do številnih menjav, tako da še ne poznam vseh obrazov. Tovarniška in naša ekipa zdaj delujeta bolj usklajeno, zato imam dober občutek. Ker jim lahko informacije prenesem v japonščini je vse še toliko bolje. Zdaj delamo bolj kot družina, Hondina družina. Upam, da bomo nadaljevali s takšnim delom, saj si vsi želimo konkurenčnega motocikla. Vsi bi radi za inženirje zbrali čim več podatkov.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj