Zarco: Govorice o prestopu v Superbike so neumnost

Avtor prispevka: , objavljeno 14. junija 2019 .

Johann Zarco je zanikal govorice, da naj bi bil v pogovorih s Hondo za prestop v razred Superbike za prihodnjo sezono. Kot je še dodal bi moral tisti, ki je pričel s temi govoricami izgubiti službo.

Za dvakratnim svetovnim prvakom razreda Moto 2 je zelo zahteven začetek obdobja v moštvu KTM. Predvsem ima veliko težav s prilagajanjem na nov motocikel, ki je precej drugačen od Yamahinega na katerem je sedel dve sezoni. Zaradi tega so se že pojavila trenja med njim ter izvršnim direktorjem moštva Stefanom Piererom. Ta je njegove predstave označil kot nedopustne, razlogi za to pa naj bi bili psihološke narave. Vse to je privedlo do številnih špekulacij ter ugibanj, da bi lahko prišlo celo do predčasne prekinitve pogodbe.

Prišlo je celo do tega, da je bila na uradni spletni strani razreda Superbike, ki je Zarcoja povezavala s Hondinim moštvom v tem razredu. Novica je bila sicer kmalu za tem zbrisana. Jezni Zarco je o tem obvestil tudi izvršnega direktorja Dorne Carmela Ezpeleta ter mu dejal, da gre za veliko napako.

“Kdor je predal to informacijo, bi moral takoj izgubiti službo, saj gre za veliko neumnost. Ne vem sicer kdo bi to lahko bil. Sam nisem nikoli govoril s Hondo o tem. Prav tako ni nobene slike, ki bi lahko to dokazala. Kot kaže je novica prišla s uradne strani razreda Superbike ali njihobega Twitter profila. Kmalu so vse to zbrisali. O tem sem govoril s Carmelom, saj gre za napako, ki bi me lahko spravila v težave s mojim moštvom. To pa ne bi bilo dobro.”

“Ne vem zakaj in kako je prišlo do te informacije. Imel sem številne telefonske klice potem, ko sem videl to objavo. Takoj, ko ugotovimo kdo si je to izmislil bo ta izgubil svojo službo.”

Zarco je sicer petkov dan v Barceloni zaključil na skupnem trinajstem mestu, vendar le 0,692 sekudne za vodilnim Quartararojem. Kljub padcu ob koncu drugega dela pa še vedno verjame, da se lahko jutri prvič letos uvrsti v hitrejšo kvalifikacijsko skupino.