Zarco dvomi v možnosti za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 18. marca 2018 .

Johann Zarco bo dirko za VN Katarja začel z najboljšega štartnega mesta, potem ko je na kvalifikacijah z novim rekordom kroga ugnal vso konkurenco. Francoz je boj za štartna mesta končal precej pred dirkačema na tovarniških Yamahah, Valentonim Rossijem in Maverickom Vinalesom, ki sta dosegla šele osmi in dvanajsti čas.

A Zarco meni, da bo dirka povsem druga zgodba, saj kljub hitremu krogu na kvalifikacijah meni, da bo štartno mesto težko pretvoril v prvo zmago v razredu MotoGP, razen če mu uspe najti še nekaj hitrosti na ogrevanjih pred dirko.

“Po prvem krogu sem videl, kako hiter sem in se nato odločil, da poskusim in dam vse od sebe,” je povedal dirkač moštva Tech3. “Ko sem prevozil ciljno črto sem bil presenečen nad časom. Vsekakor je lep občutek, ko osvojiš najboljši štartni položaj. Seveda pa to za dirko ne pomeni veliko, le nekoliko boljše štartno izhodišče in dobro priložnost. Trenutno pa mislim, da moj tempo ni dovolj dober za zmago. Morda mi ga uspe izboljšati na jutranjih ogrevanjih pred dirko.”

Zarco je v svojem zadnjem hitrem krogu vozil s srednje trdo prednjo in mehko zadnjo gumo, medtem ko sta Vinales in Rossi izbrala mehke gume spredaj in zadaj. “Glede na čase drugih dveh Yamah, je bila izbira srednje trde prednje gume morda ključna. Toda že v petek sem bil hitrejši na srednje trdi gumi. Zato nisem želel preveč upočasniti, saj sem imel dober občutek in vedel sem, da če bom nekaj krogov vozil dovolj hitro, bo guma delovala,” je še dodal Zarco.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj