Zarco: Dokazal sem, da si zaslužim tovarniško Yamaho

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2017 .

Johann Zarco je dejal, da z dirkami, kjer premaga dirkača na tovarniških Yamahah, dokazuje, da si zasluži v prihodnosti sesti na eno izmed njiju.

Dirkač moštva Yamaha Tech3 je v svoji debitantski sezoni v MotoGP, na dirki za VN Avstrije že tretjič dirko končal pred Valentinom Rossijem in Maverickom Vinalesom, zato Francoz meni, da si zasluži napredovanje v tovarniško moštvo. “V bodoče bi rad dirkal n a tovarniškem motociklu, zato so dirke, kot je bila ta v Avstriji dober način, da jim pokažem, da si to tudi zaslužim,” je dejal Zarco. “Ne morem pojasniti, zakaj sem bil hitrejši. Steza mi je všeč in morda mi daje nekaj pozitivne energije, moj slog vožnje pa se obrestuje. Včasih na drugih stezah ne moreš voziti zgolj po občutku in biti hiter. Tu pa lahko vozim tako, kot mi ustreza. Tudi motocikel pa je deloval dobro,” je dodal Zarco, ki je dirko na Red Bull Ringu končal na petem mestu.

Tako Rossi, kot Vinales sta v Avstriji dejala, da sta imela težave z zadnjo gumo, a Zarco, ki je imel na prednjem in zadnjem delu motocikla mehki gumi, težav ni imel. Francoz pravi, da je svoj slog vožnje prilagodil tako, da je precej manj čutil izgubo oprijema, ki ga je nudila obrabljena guma proti koncu dirke. “Na dirki sem tvegal, saj sem želel ostati osredotočen, tako da ne bi napravil kakšne napake. 14 krogov pred koncem sem vozil na petem mestu in zadnja guma je izgubila nekaj oprijema. Fantov pred mano nisem mogel ujeti, a istočasno mi niso mogli pobegniti. Moral sem prilagoditi slog vožnje s čimer sem zmanjšal vpliv izgube oprijema. Zdi se mi, da sem našel odgovor, kako voziti, ko se gume obrabijo. Gre za drugačen slog vožnje, katerega sem razumel na testiranjih v Brnu in katerega sem lahko uporabil tudi v Avstriji.”

Foto: Yamaha