Zarco: Bil sem preveč neučakan 

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2018 .

Johan Zarco je po dirki dejal, da je bil zelo neučakan za Jorgejem Lorenzom, saj ga je želel čim prej prehiteti, zaradi česar pa je storil napako in padel.
Dirkač moštva Tech 3, je v soboto razveselil domače navijače, ko je z rekordom kroga osvojil najboljši štartni položaj. Na štartu dirke je nato izgubil eno mesto proti Lorenzu, v želji, da bi ga čim prej prehitel pa je storil napako in končal dirko s padcem. Po dirki je dejal, da si je želel čim prej priti mimo Španca, zato je vozil na vso moč.
“Imel sem dober ritem, nevem če bi bilo dovolj dobro za zmago, drugo ali tretje mesto pa je bilo povsem mogoče. Ponavadi imam v drugem drugem delu dirke, ko je motocikel nekoliko lažji prednost. Toda prehiteti Lorenza na začetku dirke je res težko.”
“Poizkušal sem, toda na pospeševanjih sem izgubljal preveč. Ko sem ga nato lovil sem izgubil veliko energije. Vozil sem na vso moč in to me je na koncu pripeljalo do napake v tistem zavoju. Nisem pričakoval, da bom padel.”
“Moral bi počakati še nekaj krogov, da bi motocikel postal nekoliko lažji in nato poizkušal prehiteti Jorgeja. Toda v tistem trenutku mi ni pustil možnosti, da bi čakal, saj je vozil zelo hitro. Če bi počakal bi morda izgubil še več mest.”

Francoz je ob tem zavrnil namigovanja, da je pristisk za dosego domače zmage bil eden izmed faktorjev za nesrečo in dejal, da se je iz tega veliko naučil.
“Nisem imel posebnega pritiska. Padec je posledica tega, da se dal vse od sebe, da bi vsaj imel možnost za zmago. To si bom zapomnil za naprej.”
“Zagotovo lahko rečem, da je na meni nekaj pritiska, ko vidiš toliko ljudi, ki te spodbujajo. Toda s tem sem zadovoljen. ”
“Iz tega bom poizkusil vzeti čim več pozitivnih stvari. Včeraj sem zelo užival. Bilo je zelo lepo stati na prvem štartnem mestu. Pred dirko sem se smejal in se pozikušal sprostiti. Ko smo začeli z dirko sem jasno vedel, da imam v rokah motocikel, ki mi omogoča boj za zmago.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish