Zanardi znova vstal od mrtvih!

Avtor prispevka: , objavljeno 22. decembra 2020 .

Če Alex Zanardi ni veljal za borca, ki ga nič ne ustavi, ko je v nesreči na dirki v IndyCaru izgubil obe nogi in se nato neverjetno dve leti kasneje vrnil na avtomobilistične dirke, hkrati pa podiral rekorde na najtežjih atletskih tekmovanjih, si je ta naziv zagotovo zaslužil zdaj, ko se je znova pobral po hudi nesreči junija letos.

Italijanski mediji poročajo, da se je 54-letni Zanardi, katerega je na njegovem ročno gnanem triciklu zbil kamion in mu hudo poškodoval obraz in možgane, po petih operacijah glave zdaj zbudil iz kome in kaže znake, da znova sliši, vidi, ter lahko uporablja roki. Zdravniki so potrdili poročanja v italijanskih medijih, da se nekdanji dirkač Formule 1 z rokami odziva na vprašanja in na obiske svoje žene Daniele, govorit pa še ne more, ker je priklopljen na respirator. Italijan se je celo rokoval z zdravniki, ki so mu znova rešili življenje, za to pa se jim je že zahvalil z dvignjenim palcem.

Alex Zanardi je zares veliki borec, in to z veliki črkami, sploh če upoštevamo, kaj vse je doživel v svojem življenju. Zadnje vesele vesti po junijski nesreči to samo potrjujejo.

Alex Zanardi je po nesreči pred 19 leti, v kateri je izgubil obe nogi, nastopal na paraolimpijskih igrah, kjer je osvojil številna odličja in celo zlato medaljo, zdravniki pa so prepričani, da bo železni mož povrnil večino možganskih funkcij.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj