Zamenjava mest z Doviziosom bi očrnila MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2017 .

Danilo Petrucci je povedal, da je v zadnjem krogu, potem ko ga je prehitel Marc Marquez, razmišljal o tem, da bi drugo mesto prepustil Andrei Doviziosu, rojaku Italijanu na tovarniškem Ducatiju, ki se bori za letošnji naslov prvaka. A dirkač moštva Pramac Ducati se za to potezo ni odločil, saj meni, da bi vrgla slabo luč na prvenstvo MotoGP.

Petrucci sicer vozi enak motocikel kot Dovizioso in njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo, z njim pa je vodil večji del dirke v Misanu, prav v začetku zadnjega kroga pa ga je prehitel Marquez. Petrucci je dirko končal na drugem mestu, med Marquezom in tretjeuvrščenim Doviziosom.

Ker je Danilo v četrtek dejal, da bi z veseljem pomagal Doviziosu v boju za naslov prvaka, so ga po dirki vprašali, zakaj tega danes ni storil. “Po pravici povedano, sem pomislil na to,” je priznal Petrucci. “Upal sem, da bo Andrea blizu. Toda mislim, da se bo Dovi boril za naslov tudi brez moje tokratne pomoči. Morda mu bom lažje pomagal na naslednjih dirkah.”

Ko je Marquez prehitel Petruccija, je Dovizioso že popustil tempo in se zadovoljil s tretjim mestom, v cilj pa je pripeljal skoraj deset sekund za vodilno dvojico. “Razmišljal sem, da bi Andreo spustil naprej, toda v tretjem sektorju sem poskušal pripraviti napad na Marca. Videl sem, da je veliko tvegal in upal, da bo naredil napako. Če bi zapeljal preširoko, bi lahko napadel, toda naredil ni niti ene napake. Če bi Doviziosa spustil naprej v zadnjem krogu, bi to izgledalo zelo slabo. Vsi se borimo za čimvišja mesta. Do četrtka sem trdil, da želim Doviju pomagati v prvenstvu. Toda če bi ga predse spustil v zadnjem ovinku, ne vem, če bi bilo to dobro za MotoGP.”

Dovizioso z odločitvijo Petruccija nima težav. “Prav se je odločil. Odpeljal je odlično dirko in lepo ga je videti na stopničkah, na drugem mestu,” je povedal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish