Žalostna predstava Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2013 .

Fernando Alonso je formo Ferrarija na kvalifikacijah za VN Singapurja označil za žalostno, potem ko bo dirko moral začeti šele s sedmega mesta.

 

“Moramo biti realni in se ne zadovoljiti s fromo, ki smo jo pokazali,” je dejal Španec. “Imamo nove dele dirkalnika, ki sicer nekako delujejo, a ne dovolj. Poskušali smo več stvari, spremenili smo nekaj nastavitev in na kvalifikacijah je bil dirkalnik bolj vozen. Vsi se trudijo izboljšati dirkalnik in razlika je kar velika, kar je žalostno.

Moramo pa biti zadovoljni z delom, ki ga opravljajo v tovarni v Maranellu. Delajo brez predaha. Res je, da naša forma ni na nivoju, nakakršnem bi želeli, toda to ni zato, ker se v tovarni ne bi dovolj trudili. Tudi naši nasprotniki med dirkami ne lenarijo, ampak se izboljšujejo.

Na Madžarskem, kjer vozimo z več podtlaka, smo bili četrti najhitrejši. Tu pa smo četrti med ekipami, kar je za nas žalostna resnica. Zdaj nam ne ostane drugega, kot da pripravimo popolno dirko.”

Alonso pa tudi dvomi, da bi Ferrari na zadnjih dirkah lahko ujel konkurente. “Bomo videli, če na naslednjih dirkah lahko izboljšamo, toda dvomim, saj smo pred julijem zaostajali okrog 0.8 sekunde, tu pa je zaostanek narastel na 1.1 sekunde,” je pojasnil. “V Koreji in na Japonskem bomo na pole positionu lahko le s čarovnijo.”

Foto: Ferrari