Zakonca Wolff pod preiskavo FIA navzkrižja interesov

Avtor prispevka: , objavljeno 6. decembra 2023 .

Šef Mercedesovega moštva formule ena, Toto Wolff in njegova soproga Susie Wolff, direktorica F1 akademije, sta pod preiskavo zaradi navzkrižja interesov, saj naj bi Toto prejemal nekatere informacije, ki niso na voljo drugim šefom ekip in ki mu naj ne bi bile dostopne.

Toto Wolff naj bi imel dostop do nekaterih zaupnih informacij iz Formula One Managementa, hkrati pa je Susie Wolff dobro seznanjena s temami, o katerih se med sabo pogovarjajo šefi ekip na sestankih, vsebine teh pogovorov pa nekako pridejo do FOM-a.

Sume o pretoku informacij po neregularnih kanalih naj bi po navedbah kolegov pri BusinessF1 zanetil prav eden izmed pogovorov med šefi ekip, kjer je Toto eno izmed svojih izjav temeljil na podatkih, ki so bili na voljo le FOM.

Šefi ostalih moštev so svoje skrbi posredovali predsedniku zveze FIA Mohammedu Ben Sulayemu, ki je zdaj sprožil preiskavo na Oddelku za skladnost pri mednarodni avtomobilistični zvezi.

Zveza FIA je o preiskavi obvestila javnost, pri tem pa ni omenjala imen, temveč le, da poteka preiskava glede špekulacij v medijih.

Na objavo pa so se že odzvali v vodstvu F1, kjer so zatrdili, da ne stojijo za izjavo o preiskavi zveze FIA, ter da so prepričani, da so namigovanja brezpredmetna, saj naj bi imeli “robustne postopke in procese, ki preprečujejo navzkrižje interesov.”

Pri Mercedesu pa pravijo, da niso bili obveščeni o preiskavi, ter da “zavračajo očitke v medijih, ki izpodkopavajo integriteto šefa moštva,” ob tem pa so zvezo FIA pozvali k hitremu in jasnemu odgovoru z rezultati preiskave.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj