Zakaj Max Verstappen v Avstriji ni dobil strožje kazni za trčenje z Landom Norrisom?

Avtor prispevka: , objavljeno 2. julija 2024 .

Nekdanji dirkač Formule 1, Johnny Herbert, ki je na VN Avstrije opravljal vlogo sodnika, je pojasnil, zakaj Max Verstappen za trčenje z Landom Norrisom ni bil kaznovan strožje od “le” 10-sekundne kazni.

Verstappen in Norris sta po napetem dvoboju, ki je trajal nekaj krogov, trčila v 64. krogu dirke, pri tem pa oba utrpela počeni pnevmatiki. Nizozemec je bil po mnenju sodnikov bolj kriv za trčenje, saj se je pred usodnim trenutkom rahlo pomaknil v levo, proti Norrisu, zato je dobil 10-sekundno kazen. Toda po dirki so se številni spraševali, zakaj ni bil kaznovan strožje, Herbert pa odgovarja: “To je najvišja kazen, ki jo lahko za tak incident izrečemo. McLaren je zahteval višjo kazen, toda to je igra, ki jo igrajo vse ekipe. Tudi, če bi se nekdo prevrnil, to ne bi spremenilo kazni, saj je šlo za povzročitev nesreče zaradi puščanja premalo prostora.”

Herbert je dejal, da je Verstappen prebrisan pri svoji vožnji: “Dobro je, da tudi če se Max ne strinja s tem, bo vedno našel način, da svoje orožje uporabi na drug način. Kot sodniki smo preučili podatke o zaviranju in tam ni bilo videti, da bi namenoma zaviral bistveno drugače, kot prej. Pri tem je zelo prebrisan in tudi Lando ni vedel, kam bo v ovinku zapeljal. Ne glede na vse, vedno najde način, da tekmeca postavi pod pritisk.”

Herbert pa je pozdravil Norrisovo reakcijo na “ustrahovanje” Verstappna. “Kriv je bil Max. Je brezkompromisen dirkač in zelo, zelo težko ga je premagati. Vsi se ga bojijo. Takšno ustrahovanje je nekaj, kar so včasih počeli Lewis Hamilton, Michael Schumacher in Ayrton Senna. Tako kot Max vozi zdaj, je moral Lando na neki točki pokazati, da je ob njem, ter da ne bo popustil, četudi ga poskuša stisniti s steze. Lando je ravnal prav in se ni umaknil. Tega mu niti ni bilo treba. Nekateri pravijo, da bi se moral umakniti, toda s tem ne moreš zmagati na dirki, ali premagati Maxa.”

Herbert pravi, da takšne plati Verstappnove vožnje nekaj časa nismo videli, ker je bil dominanten, zdaj pa se je znašel pod pritiskom.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje