Zakaj je Yamaha pri zamenjavi Rossija spregledala Lorenza?

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2020 .

Nastop Valentina Rossija na VN Evrope, prvi dirki v Valenciji, je zaradi pozitivnega testa na Covid19 pod vprašajem, zato je Yamaha že napovedala kdo ga bo nadomeščal, če bo to potrebno. Mnogi pa se sprašujejo, zakaj je Yamaha pri zamenjavi Rossija spregledala Jorgeja Lorenza, njihovega testnega dirkača.

Trikratni svetovni prvak naj bi bil del Yamahine evropske testne ekipe, toda na testiranjih ga, z izjemo dvodnevnega testiranja v Portimau, kjer je vozil lansko različico motocikla M1, še nismo videli, kar je bilo malce čudno, še bolj čudno pa je, da ga pri Yamahi niso izkoristili in posedli na motocikel že na prvih dveh dirkah, katere je Rossi izpustil.

Uraden razlog takrat je bil, da bi s privajanjem (na) drugega dirkača obremenili (Rossijevo) ekipo mehanikov in inženirjev, zdaj pa mora Yamaha, tako narekujejo pravila, v primeru Rossijeve odsotnosti, njegovo mesto zapolniti z drugim dirkačem.

Tudi tokrat je Lorenzo izvisel, saj bo Italijana, če bo njegov ponovni test znova pozitiven, nadomeščal Garrett Gerloff, Američan, ki za Yamaho dirka v prvenstvu WSBK. Razlog za to pa se najverjetneje skriva v tem, da se nekdanji dirkač Yamahe, Ducatija in Honde že spogleduje z vlogo testnega dirkača pri Apriliji, njegovo mesto pri Yamahi pa naj bi zasedel Andrea Dovizioso.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish