Zakaj je Lewis HAMILTON vreden 50 MILIJONOV na LETO

Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2020 .

Brez Hamiltona najverjetneje tudi ne bi bilo tako superiornega Mercedesa. Dejstvo je, da med britanskim dirkačem in nemško ekipo s sedežem v angleškem Milton Keynesu vlada posebna harmonija, ki celotnemu paketu daje duh nepremagljivosti in nezmotljivosti, kar se je navsezadnje izkazalo tudi minuli konec tedna, ko je vedno natančen in dobro naoljen nemški stroj v boksih popolnoma odpovedal.

Lewis Hamilton velja za enega najbolj kompletnih dirkačev v zadnjem obdobju Formule 1. In verjetno tudi v vsej zgodovini tekmovanja. Je konstantno hiter v kvalifikacijah in psihično izredno močan, tako da je sposoben perfekten krog odpeljati tudi pod velikim pritiskom. To mu omogoča njegov stil vožnje, pri katerem si lahko privošči nekaj bolj nestabilen zadek dirkalnika od večine ter sposobnost natančnega doziranja močnega zaviranja pred ovinkom točno do točke, ki mu še omogoča ustrezen oprijem za hiter izhod iz ovinka, kot njegove poglavitne prednosti izpostavlja nekdanji McLarnov inženir Paddy Lowe.

Sposoben je zelo hitrega prilagajanja različnim razmeram, izjemno močan je v dežju, hkrati pa zaradi omenjene sposobnosti ohranjanja navora sredi ovinka porabi manj goriva in lažje nadzira obrabo gum. Ob tem je zelo konsistenten, le redko dela napake, kar se seveda pozna tudi na njegovem vsakoletnem točkovnem izplenu.

S Hamiltonom pa Mercedes nima le vrhunskega dirkača, temveč enega redkih zvezdnikov Formule 1, ki je znan in priznan tudi izven meja avtomotošporta, pa čeprav je zaradi tega tudi osebnost, ki precej polarizira. Nad njegovim udejstvovanjem v svetu mode načeloma nihče ni vihal nosu, pa čeprav je za modne revije včasih med dvema dirkama prepotoval pol sveta, veliko več simpatij na eni in kritik na drugi strani je bil deležen v zvezi s svojim političnim udejstvovanjem, boju za rasno enakopravnost in prepričevanjem o nujnosti veganstva za preživetje planeta.

Hamiltonova kakovost ni vprašljiva, a njegovo pogajalsko izhodišče je slabše kot teden dni nazaj.

Znan je tudi kot velik filantrop, predvsem glede pomoči najmlajšim in eden tistih, ki s svojim pojavljanjem v javnosti Formulo 1 in s tem tudi znamko Mercedes predstavlja ciljnim skupinam, ki jih avtomotošport v prvi vrsti ne zanima preveč.

A na drugi strani je Hamilton tudi človek, ki se zaveda svoje vrednosti in ima rad denar, kar navsezadnje izhaja tudi iz tega, da je svoje otroštvo vseeno preživel z bistveno manj denarja (čeprav nekateri trdijo, da Hamiltonov oče le ni bil tako zelo reven), kot velika večina njegovih konkurentov, ki so večinoma iz premožnejših sredin in dirkaških dinastij.

Hamilton prihaja iz delavskega razreda, za razliko od velike večine konkurentov, ki jih je srečeval tekom svoje kariere.

Vse do minulega tedna je imel skoraj vse (pogajalske) adute v svojih rokah in tudi sam si najverjetneje niti v sanjah ni predstavljal, kako zelo bo nakupovalni izlet v Dubaj z družino in prijatelji spremenil njegovo pogajalsko izhodišče.

Zaradi okužbe s Covid-19 se je zgodil Russell, ki se je izkazal za močnega Mercedesovega asa iz rokava in čisto možno je, da je dubajsko nakupovanje Hamiltona stalo debelih milijonov. Najdražji izlet v zgodovini Formule 1, bi lahko rekli.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj