Zak Brown: Razhod s Hondo je bila prava odločitev

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2018 .

Potem, ko so pri moštvu McLaren pred začetkom minule sezone prekinili sodelovanje s Hondo in se odločili za Renaultove pogonske sklope se sedaj mnogi sprašujejo ali je bila to dejansko prava odločitev.

Vodja moštva Zak Brown je še vedno prepričan, da je bil razhod s Hondo pravi korak v luči dolgoročne prihodnosti moštva. Ob tem je dodal, da letošnje težave moštva niso bile povezane z njihovim pogonskim sklopom. Pri moštvu so sodelovanje z japonskim proizvajalcem prekinili ob koncu sezone 2017, ter tako končali triletno sodelovanje, ki ni prinašalo rezultatov.

Kljub temu, da so v minuli sezoni v skupnem seštevku konstruktorjev z devetega mesta napredovali na šesto, pa dirke nikoli niso končali višje od petega mesta. Na nekaterih dirkah so le s težavo dosegali točke oziroma jih sploh niso.

Honda je tako v letošnji sezoni sodelovala z moštvom Tora Rossa ter počasi a vidno napredovala skozi sezono. S tem so uspeli prepričati vodilne može pri Red Bullu, da bo tudi njihovo glavno moštvo v naslednji sezoni uporabljajo Hondine pogonske sklope.

Zak Brown je na vprašanje, če po koncu letošnje sezone obžaluje prekinitev sodelovanja je prepričljivo odgovoril, da je še vedno povsem prepričan v pravilnost svoje odločitve.

“Zelo smo zadovoljni z Renaultom. Težave, ki smo jih imeli v letošnji sezoni niso bile povezane s pogonskim sklopom, to so bile povsem naše težave.”

“Honda nadaljujejo s svojim razvojem in letos so opravili izjemno delo. To nas ne preseneča. Vesel sem, da so ostali v športu.”

“Naša naloga je zagotoviti boljši dirkalnik, ki bo konkurenčen na stezi.”

Ob prvi dirki v Avstraliji bo minilo že pet let odkar je dirkač moštva McLaren zadnjič stal na odru za zmagovalce. Zadnja zmaga pa je stara že več kot šest let. Jenson Button je nazadnje z moštvom slavil v Braziliji leta 2012.

Moštvo je v tem obdobju prestalo številne spremembe, ki pa zaenkrat niso prinesle želenih rezultatov. Zdaj imajo cilj, da v obdobju naslednjih petih let ponovno dosežejo zmago. Ob tem Brown poziva Liberty Medio, da čim prej uresičijo svoje zadane cilje in omejijo proračune moštev s čimer bi šport postal bolj izenačen.

“Ravnokar sem predstavil naš petletni načrt v katerem želimo ponovno zmagovati, saj, ko začneš zmagovati se boriš tudi za naslov. Mislim, da je ključno tudi to, da pri Liberty Mediji čim prej izvršijo spremembe o katerih smo se že pogovarjali.”

“Sedaj je praktično nemogoče, da bi se več kot dve ali tri moštva borila za naslov. Na nekatere stvari pač ne moremo vplivati. Upamo pa, da bomo lahko vplivali na določene stvari in se bo tako več moštev lahko borilo za zmage in naslov.”

“Imamo načrt s katerim si želimo ponovno priti v ospredje.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish