ZAK BROWN: McLaren ne bo satelitska ekipa MERCEDESA

Avtor prispevka: , objavljeno 29. decembra 2020 .

Red Bull ima z AlphaTauri kar v lastni hiši satelitsko ekipo, Ferrari pa pravkar z moštvom Haas gradi globljo povezavo. In Mercedes? Morda bi nekateri zlobni jeziki trdili, da jo imajo v ekipi Racing Point. A temu naj ne bi bilo tako.

Z McLarnom bodo v sezoni 2021 poleg omenjenega Racing Pointa oziroma Aston Martina in Williamsa dobili še tretjega partnerja. Toda do tesnejše povezave kot je v omenjenih primerih pa naj ne bi prišlo, kot je poudaril Zak Brown, prvi mož McLarna. “Gre samo za partnerski odnos,” pojasni Američan. “Ekipa se veseli tega partnerstva in tudi pri Mercedesu v Brixworthu se ga veselijo,” doda Brown, ki pozitivno zre na bodoče sodelovanje, s katerim naj bi priključili starim uspešnim časom. “Na obeh straneh je veliko ljudi, ki so sodelovali, ko smo z ekipo osvajali dirke in prvenstva. Med nami je veliko skupnih točk.

Zak Brown, prvi mož McLarna je poudaril, da bo sodelovanje z Mercedesom zgolj partnersko in da ekipa iz Wokinga ne bo postala satelit tovarniške ekipe srebrnih puščic.

Brown nadaljuje: “Po vsem, kar sem lahko slišal, lahko vidimo, kako dobro je Mercedes pripravljen na sodelovanje s svojimi partnerji. Njihova komunikacija, njihova porazdelitev časa, njihov dobro naoljen stroj. Iz tehničnega oddelka dobivam le dobre povratne informacije, kako so veseli in kako dobro poteka sodelovanje. Medtem ko oblikujemo dirkalnik, je potrebno veliko komunicirati. In vse, kar slišim, je zelo pozitivno,” poudaril Brown. McLaren in Mercedes sta že bila partnerja in sicer med letoma 1995 in 2014. V tem času so osvojili tri dirkaške in en ekipni naslov.         

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish