“Zahrbtni” tekmeci Red Bullu poskušali speljati sponzorje

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2023 .

Šef ekipe Red Bull Racing, Christian Horner je razkril, da so tekmeci iz ene izmed ekip, po kazni zaradi prekoračitev omejitve proračuna, poskušali pregovoriti sponzorje, naj prekinejo sodelovanje.

FIA je pri ekipi Red Bull ugotovila manjše nepravilnosti v proračunu za sezono 2021 in jih kaznovala z omejitvijo dela v vetrovniku in simulatorju, ter naložila finančno kazen.

Po besedah Hornerja je negativno pozornost poizkušal izkoristiti eden izmed tekmecev, ki je poskušal sponzorje prepričati, naj obrenjo hrbet Red Bullu. “To nas je omadeževalo,” je dejal Horner. “Situacijo pa so izkoristili tekmeci. Eden izmed njih je stopil v stik z našimi sponzorji in partnerji ter namigoval, da bo sodelovanje z nami prineslo slab ugled njihovi znamki. To je zelo zahrbtna poteza.”

Red Bull je kljub kazni, ki narekuje 10% zmanjšanje dovoljenih ur v vetrovniku za naslednjih 12 mesecev, letošnjo sezono začel v odlični formi, vendar Horner meni, da premoč ne bo trajala celotno sezono. “Vedno pride nekaj, kakšna nova tehnična direktiva, ki spremeni razmerja,” je dejal. “Tekmeci zagotovo razmišljajo, kako bi nas lahko upočasnili. To je del te igre in to smo že doživeli in zdaj vemo, kako se s tem soočiti.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj