Zadovoljstvo ključ do dobre forme Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 2. januarja 2019 .

Šef moštva Mercedes Toto Wolff misli, da je Lewis Hamilton v tako dobri formi predvsem na račun zadovoljstva z življenjem izven dirkaške steze. Britanec je v sezoni 2018 osvojil svoj peti naslov svetovnega prvaka formule ena, izven dirkalnika pa se je udejstvoval tudi v modnem svetu, kjer je s Tommy Hilfingerjem izdal svojo lastno kolekcijo oblačil. Wolff meni, da se je Lewis kot dirkač izboljšal, ker je odkril, kaj v življenju potrebuje, da je zadovoljen.

“Ves čas se razvija, nikoli ne počiva,” pravi Wolff. “Izboljšuje se na vseh področjih. Boljši je na stezi in izven nje pa tudi njegovo partnerstvo s Tommy Hilfingerjem je zelo uspešno. Njegova kolekcija je ena izmed najboljših, ki jih je izdala znamka Hilfinger. To pomeni, da je aktiven na drugem področju in da to ni več le njegov hobi, s tem pa je dodal še en sestavni košček k temu, da je kompleten športnik. To ga osrečuje. Enako je s Kimijem Raikkonenom. Vse se vrti okrog tega, da je človek srečen, in ko je srečen, je dober tudi na stezi.”

Odnosi med Hamiltonom in Wolffom pa niso bili vedno tako dobri. Ko je Hamiltonov odnos z moštvenim kolegom Nicom Rosbergom dosegal vrelišče je bil v slabih odnosih tudi z Wolffom. A vse se je spremenilo ob koncu sezone 2016, ko je Rosberg zapustil ekipo in formulo ena. “Ko pogledam nazaj je konec sezone 2016 postavil najboljše temelje za razvoj najinih odnosov,” je pojasnil Wolff. “Od takrat si bolj zaupava in imava predvsem dobre trenutke. To je pomembno za dirkača, zame in za moštvo, saj lahko rečeva, da si zaupava.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish