Zadnji testni dan: Nakagami za las pred Marquezom

Avtor prispevka: , objavljeno 29. novembra 2018 .

Takaaki Nakagami, dirkač moštva LCR Honde je postavil najhitrejši čas zadnjega testnega dne v Jerezu, potem ko je bil za 0.025 sekunde hitrejši od aktualnega svetovnega prvaka, kolega dirkača Honde, Marca Marqueza. Nakagami je na letošnjem motociklu nadomeščal poškodovanega Cala Crutchlowa.

Tretji je bil Maverick Vinales, ki je na tovarniški Yamahi za najhitrejšim časom zaostal za le 0.121 sekunde. Četrti je bil Jorge Lorenzo, novi Marquezov moštveni kolega pri Hondi.

Peti čas je dosegel Danilo Petrucci, ki je bil najboljši dirkač na Ducatiju, medtem ko je Andrea Dovizioso po včerajšnjem padcu vseeno nastopil tudi danes in se uvrstil tri mesta nižje od Petruccija. Med njiju sta se uvrstila Franco Morbidelli na Petronas Yamahi, ter Jack Miller na Ducatiju ekipe Pramac.

Francesco Bagnaia je bil najboljši med novinci. Zasedel je deveto mesto, deseti pa je bil Alex Rins.

Valentino Rossi je bil pol sekunde počasnejši od moštvenega kolega Vinalesa in je postavil šele enajsti čas dneva. Za njim se je uvrstil novinec Fabio Quartararo.

Pol Espargaro je bil najhitrejši dirkač KTM-a na petnajstem mestu, štiri mesta nižje pa je dan končal njegov moštveni kolega Johann Zarco.

Andrea Iannone je bil na Apriliji osemnajsti.

MotoGP zdaj odhaja na dvo-mesečni počitek, dirkači pa bodo na motocikle znova sedli šele februarja. Najprej bodo nove motocikle preizkusili med 1. in 3. februarjem, zatem pa se med 6. in 8. februarjem v Sepangu začnejo prva uradna testiranja.

 

NOVO!! Koledar MotoGP 2019, z označenimi dirkami sezone, za samo 11.90€ le še do petka 30. 11.!
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish